28 Φεβρουαρίου 2024

Άδωνι Γεωργιάδης: «Η τηλεϊατρική εργαλείο για τον έλεγχο των δαπανών της υγείας» …

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στην ημερίδα με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη και Τηλεϊατρική: Παρόν και Μέλλον»
 
Χαιρετισμό στην ημερίδα με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη και Τηλεϊατρική: Παρόν και Μέλλον», απηύθυνε ο υπουργός  Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης,


που διοργάνωσαν ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και το Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών, στο Μέγαρο Μουσικής.
 
Κατά τον χαιρετισμό του δήλωσε ότι η Τηλεϊατρική ως ιδέα είναι κάτι που το συζητάμε πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Ενώ πρόσθεσε ότι «Έχουμε κάνει και κάποιες απόπειρες, όχι ιδιαίτερα συγκλονιστικά επιτυχημένες για να είμαι ειλικρινής. Όμως, η τεχνολογία κάνει τόσο μεγάλα άλματα σε αυτόν τον τομέα. Τα μηχανήματα που είχαμε πάρει πριν από μερικά χρόνια φαντάζουν παλαιολιθικά για τη σημερινή εποχή. Σήμερα, όλα γίνονται μέσα από το κινητό τηλέφωνο και κάποιες συσκευές pocket size» … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024 15:42).
 

Πάλι τα ίδια, πάλι μεγάλα λόγια χωρίς ουσία, πάλι μια νέα αποτυχία στον ορίζοντα. Και αυτό παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Γεωργιάδης είναι ο μόνος από το 1989 – τότε που για πρώτη φορά εισήχθη η Τηλεϊατρική στην Ελλάδα, από το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής της Ιατρικής σχολής του Πάν. Αθηνών – ομολόγησε τη σπατάλη των χρήματων και την ανικανότητα εκμετάλλευσης της νέας τεχνολογίας. Δυστυχώς για τους πολίτες ο υπουργός δεν αναφέρθηκε στην πολεμική του ιατρικού κατεστημένου εναντίον της Τηλεϊατρικής, που αποτελεί και το λόγο για την απαξίωσή της και τη μη χρήση της.

Έχουμε αναφερθεί στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά - βλέπετε π.χ. https://simpleandclear.blogspot.com/2020/04/blog-post_21.html - στους λόγους για τους οποίους η Τηλεϊατρική δεν ευδοκίμησε ούτε και πρόκειται να ευδοκιμήσει. Μπορει να αναζητήσει κανείς περισσότερες σχετικές αναρτήσεις στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά, επιλέγοντας τη λέξη «Τηλεϊατρική» στις αναζητήσεις.

Ως πρωτοπόρος στα θέματα Τηλεϊατρικής από το 1989, στο Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής της Ιατρικής Σχολής του Παν. Αθηνών, διαπιστώνουμε ότι κανείς αρμόδιος δε γνωρίζει σε βάθος το θέμα, το ιατρικό κατεστημένο είναι κάθετα αντίθετο στην ευρεία εφαρμογή της και οι πολίτες και οι ασθενείς θα περιμένουν ματαίως καλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας σε νησιά, ορεινές περιοχές και ιδίως σε έκτακτες καταστάσεις.

Όπως συμπεριφέρεται το πολιτικό σύστημα, δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα σοβαρών θετικών εξελίξεων…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου