7 Μαρτίου 2024

Συνέδριο της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» «ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ: 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ» …

Πολλοί οι κλητοί, αλλά αμφιβάλλουμε αν μπορούμε να τους αποδώσουμε και το τίτλο του εκλεκτού.

Ακούσαμε πολλές εξομολογήσεις και το γενικό συμπέρασμά μας είναι ότι όλοι ευλογήσαν τα γένια τους, μίλησαν για τα επιτεύγματά τους και τις εξαιρετικές ικανότητες τους. Προέβαλαν το εθνοσωτήριο έργο που επιτέλεσαν και …

Είναι αλήθεια ότι ακούσαμε και σοβαρή κριτική για τις παθογένειες του ελληνικού πολιτικού συστήματος και της διάρθρωσης του κράτους και της δημόσιας διοίκησης, αλλά όλοι έδωσαν άφεση αμαρτιών και απέδωσαν τεράστιες ευθύνες στους πολίτες που δεν τους κατανοούν και δεν τους συμπαρίστανται. Το κακό είναι όλα αυτά ελέχθησαν από συνταξιούχους και όχι εν ενεργεία πολιτικούς. Πολύ ευκολότερο και ανώδυνο.

Ίσως το θέμα του Συνεδρίου να ήταν αυτό που έφερε το αποτέλεσμα που σχολιάζουμε/περιγράφουμε. Ίσως οι πολλοί ομιλητές να βρήκαν την ευκαιρία για ένα ανώδυνο απολογισμό και άφεση αμαρτιών. Εκείνοι που ίσως αναλύσουν τις ομιλίες μας πληροφορήσουν στο μέλλον για την ειλικρίνεια και την αξία αυτού καθαυτού του Συνεδρίου.

Πάντως συνολικά το Συνέδριο ήταν ενδιαφέρον και ελπίζουμε να οργανωθούν και νέα για το μέλλον και τα άλλα ζέοντα θέματα που προβληματίζουν την ελληνική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου