16 Μαρτίου 2024

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Στο «σκαμνί» η Ελλάδα λόγω μη συμμόρφωσης με την οδηγία για τις πλημμύρες

Δεν έχει ολοκληρωθεί η αναθεώρηση των σχεδίων για τα ύδατα, όπως απαιτείται να γίνεται κάθε έξι χρόνια

Βόλος, 28 Σεπτεμβρίου 2023. Φωτ.: Nephele Nomikou / SOOC

Στο Δικαστήριο της ΕΕ, παραπέμπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Ελλάδα, λόγω μη ολοκλήρωσης της αναθεώρησης των οικείων σχεδίων για τα ύδατα.

«Σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει την Ελλάδα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επειδή δεν ολοκλήρωσε την αναθεώρηση των οικείων σχεδίων διαχείρισης λεκανών απορροής ποταμών, όπως απαιτείται βάσει της οδηγίας πλαισίου για τα ύδατα, βάσει της οδηγίας 2000/60/ΕΚ και των σχεδίων διαχείρισης των κινδύνων πλημμύρας, όπως απαιτείται από την οδηγία για τις πλημμύρες, βάσει της οδηγίας 2007/60/ΕΚ», αναφέρει η ανακοίνωση της Επιτροπής … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2024 16:34).


Όμορφος κόσμος ηθικός αγγελικά πλασμένος.

Γιατί να νοιαστεί η δημόσια διοίκηση να κάνει τη δουλειά της, το καθήκον της και να αποδείξει ότι έχει γνώσεις και τιμά τον όρκο της; Αφού κανένας στην κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται, και ας έχει γεμίσει τη χώρα με ΓΓ και φορείς αγνώστου περιεχομένου εντολής. Μήπως απλά πληρώνει κηφήνες για να κάθονται;

Εκείνη η ΓΓ Υδάτων, με επί κεφαλής την κ Π. Βαρελίδη (μάλλον συγγενή του μεγάλου) με τι ασχολείται; Ποιος θα εκπονήσει τα σχέδια για τα ύδατα; Και γιατί η Ελλάς περιφρονεί την ΕΕ από την οποία χρηματοδοτείται με τεράστια ποσά και είναι μονίμως ασυνεπής ως προς τις υποχρεώσεις της;

Τώρα δημιουργείται και νέα Αρχή Υδάτων με αποκλειστικό αντικείμενο τη Θεσσαλία. Νέες προσλήψεις, νέοι προνομιούχοι για να υπηρετήσουν υψηλό σκοπό, αλλά άγνωστο αντικείμενο. Ποια είναι η ανάγκη; Εμείς δε βρίσκουμε λογική. Γεμίσαμε υπηρεσίες και φορείς, αλλά τα αποτελέσματα είναι πάντα χειρότερα, με τους νέους φορείς που αποδεικνύονται γρήγορα, κηφήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου