25 Απριλίου 2024

Ραφήνα: Ευρωβουλευτές, πανεπιστημιακοί καθηγητές δήλωσαν την αντίθεσή τους στην τσιμεντοποίηση του ρέματος …

Εκδήλωση που διοργάνωσε η «Κίνηση για την Προστασία και την Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας» στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων με θέμα «Ποτάμια και οικοσυστήματα σε περίοδο κλιματικής αλλαγής»

Παναγιώτης Τσιμπούκης


Ευρωβουλευτές, πανεπιστημιακοί καθηγητές και δημοτικοί παράγοντες διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην τσιμεντοποίηση του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας, σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε η «Κίνηση για την Προστασία και την Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας» στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, με θέμα «Ποτάμια και οικοσυστήματα σε περίοδο κλιματικής αλλαγής» … (protothema.gr, 22.04.2024, 15:26).

Πολίτες και επιστήμονες βρίσκονται σε πόλεμο με τις αποφάσεις της κυβερνήσεως Μητσοτάκη για την οχετοποίηση ρεμάτων της Ανατολικής Αττικής. Πρώτο θύμα ο αρχαίος ποταμός Ερασίνος και μέρος του Βιότοπου Βραυρώνος, που δημιούργει ο ποταμός. Επόμενο θύμα το Μεγάλο Ρέμα της Ραφήνας που τώρα η περίφημη ΙΝΤΡΑΚΑΤ έβαλε χέρι μια και το άχρηστο έργο είναι προϋπολογισμού 100 και πλέον εκτμ. € και άρα υπάρχουν  μεγάλα περιθώρια να φάνε πολλοί πεινασμένοι. 

Αυτά που συμβαίνουν στην Ανατολική Αττική είναι πολλά, τραγικά και περιβαλλοντικά απαράδεκτα. Η κυβέρνηση θέλει να αστικοποιήσει όλη την ΑΑ για να εξασφαλίσει ψήφους, άπληστων πολιτών που θέλουν άφθονο και άμεσο χρήμα χωρίς να καταβάλλουν καμιά προσπάθεια. Μια νύχτα στη Βουλή και με μια υπογραφή, όλα ρυθμίζονται. 

Το ιστορικό του δράματος του Ερασίνου ποταμού περιγράφεται στο Ημερολόγιο ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου