9 Απριλίου 2024

Απορία και αδυναμία κατανοήσεως … για τα φυλάκια στα αστυνομικά τμήματα …

Κάποιος αρμόδιος, προφανώς για να κάνει τον έξυπνο, ίσως και να επωφεληθεί γενναίως, έπεισε την ηγεσία να αγοράσει και να τοποθετήσει φυλάκια έξω από τα αστυνομικά Τμήματα.
 
Μετά την αγορά διαπίστωσαν ότι άνθρωπος δεν μπορεί να σταθεί μέσα στο κλουβί λόγω χαμηλών ή υψηλών θερμοκρασιών. Αγόρασαν λοιπόν και κλιματιστικά. Έτσι ο φύλακας φρουρός του τμήματος, κλειδαμπαρώνεται εντός και περιμένει την επίθεση των εγκληματικών στοιχείων. Προφανώς μόλις το αντιληφθεί βγαίνει έξω με προτεταμένο το όπλο και υπερασπίζεται τους κκ. αστυνομικούς, που κάθονται μέσα στο Τμήμα, βλέπουν τηλεόραση, ασχολούνται με το κινητό τους και άλλες σοβαρές ασχολίες, με το φραπέ στο χέρι, συνήθως.
 
Μήπως υπερβάλλουμε. Μήπως η πραγματικότητα είναι διαφορετική;
 
Η λογική λέει ότι ο φύλακας φρουρός πρέπει να είναι μέσα στο Τμήμα, αθέατος και να έχει εποπτεία του χώρου και των τυχόν εισβολέων. Από εκεί πρέπει να ενεργήσει ακόμα και  κάνοντας χρήση των υπηρεσιακών μέσων που διαθέτει. Φρουρός μέσα στο κλουβί είναι άχρηστος, θέτει κατευθείαν τον εαυτό του σε κίνδυνο και είναι αναποτελεσματικός.
 
Περιμένουμε την ηγεσία της Αστυνομίας να απαντήσει περιγράφοντας τη δική της άποψη, ιδιαίτερα αν έχουμε παρανοήσει την ανάγκη φυλακίου και στελέχωσής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου