27 Ιουνίου 2024

Νέο γήπεδο Παναθηναϊκού στον Βοτανικό: 115 εκατ. ευρώ από το ΥΠΕΝ στον δήμο Αθηναίων …

Χ. Δούκας: Ανοίγει ο δρόμος ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου

Έργο βιτρίνα. Δείτε ακόμα και στις μακέτες το χάος πίσω από το «στολίδι»

Ένα σημαντικό βήμα για την έναρξη της κατασκευής του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό από τον δήμο Αθηναίων έγινε αυτές τις μέρες, μετά την έγκριση της πρότασης χρηματοδότησης που υπέβαλε στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) η δημοτική Αρχή.

Το υπουργείο ενέταξε την κατασκευή του υπερσύγχρονου γηπέδου στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης για την προγραμματική περίοδο 2021-2025, απόφαση η οποία εξασφαλίζει χρηματοδότηση ύψους 115 εκατομμυρίων ευρώ και δίνει το «πράσινο φως» στον δήμο Αθηναίων να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της κατασκευής του νέου Γηπέδου, συνολικής έκτασης 33,6 στρεμμάτων στη γειτονιά του Βοτανικού.

Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, τόνισε: «Το νέο, υπερσύγχρονο γήπεδο του Παναθηναϊκού αποτελεί μία δέσμευση που έχουμε αναλάβει απέναντι στους χιλιάδες φιλάθλους του Παναθηναϊκού, αλλά και στους κατοίκους της περιοχής του Βοτανικού που θα δουν την περιοχή τους να αναβαθμίζεται. Η εξασφάλιση αυτής της χρηματοδότησης από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μετά την υποβολή της σχετικής πρότασης από τη Γενική Γραμματεία του δήμου και με την τεχνική υποστήριξη της ΕΑΤΑ, ανοίγει τον δρόμο ώστε να ξεκινήσει το κυρίως έργο της κατασκευής του Γηπέδου και να προχωρήσει η υλοποίησή αυτού του μεγάλου έργου» … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, Παρασκευή, 21Ιουνίου 2024 17:18). 

Πρώτα από όλα η απορία μας είναι αν ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Χάρης Δούκας προσχώρησε οικειοθελώς στους υποστηρικτές ή έλαβαν χώρα άλλες διεργασίες και συμφώνησε τελικά.
 
Άλλα περιμέναμε από το κ. δήμαρχο. Τα περί αναβάθμισης της περιοχής είναι όνειρο θερινής νυκτός, λαμβανομένου υπόψη του μεγέθους του Ελαιώνα και της έκτασης τω έργων παρέμβασης.
 
Η «δέσμευση που έχουμε αναλάβει απέναντι στους χιλιάδες φιλάθλους του Παναθηναϊκού», οδηγεί ανεπιφύλακτα σε τεχνικές άγρας ψήφων και όχι σε ρεαλιστικά σχέδια βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης κατοίκων και αναβάθμισης περιοχών της πολύπαθης πρωτεύουσας.
 
Περιμένουμε να ακούσουμε το κ. δήμαρχο να μιλά για σχέδια αντιμετώπισης των θλιβερών καταστάσεων που βιώνουν πολλές αν όχι όλες οι περιοχές της πρωτεύουσας, εκτός βέβαια της περιοχής του Κολωνακίου, που και αυτή έχει τα προβλήματα της.
 
Επιμένουμε ότι ο δήμαρχος Αθηναίων είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να θέσει σε δημόσιο διάλογο το θέμα της μη περαιτέρω ανάπτυξης του συγκροτήματος των Αθηνών και την εφαρμογή μέτρων που θα οδηγήσουν σε συρρίκνωση του τεράστιου πληθυσμού του τέρατος. Προς όφελος βέβαια άλλων περιοχών της χώρας. Ότι έχει εξαγγελθεί μέχρι τώρα δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Η υποβάθμιση περιοχών και το σύνολο του συγκροτήματος θα συνεχίζεται χωρίς φραγμό, προς όφελος συμφερόντων και συντεχνιών που λυμαίνονται το τόπο.
 
Προτείνουμε να διαβαστεί το κείμενο Ανατολική Αττική: Η Ιφιγένεια της ΝΔ και των απόψεων της …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου