6 Ιουλίου 2024

Το νέο χωροταξικό σχέδιο για τον τουρισμό … τις τσέπες πολλών και τις ψήφους μας …

Σε πέντε κατηγορίες βάσει τουριστικής ανάπτυξης χωρίζεται η χώρα – Τι προβλέπεται για την ανέγερση μεγάλων μονάδων


Την απόλυτη αναπτυξιακή κυριαρχία του τουρισμού αντανακλά το κείμενο του νέου Ειδικού Χωροταξικού για τον Τουρισμό, που δόθηκε χθες σε δημόσια διαβούλευση. Κύριο χαρακτηριστικό του πλαισίου, η προώθηση των μεγάλων τουριστικών εγκαταστάσεων (με ξενοδοχεία και τουριστικά χωριά με βίλες) οι οποίες ουσιαστικά επιτρέπονται παντού, ακόμη και σε προστατευόμενες περιοχές και ακατοίκητες νησίδες. Αξιοσημείωτο είναι ότι στις κορεσμένες τουριστικά περιοχές δεν προβλέπεται κανένας ουσιαστικός περιορισμός στη δημιουργία νέων τουριστικών μονάδων, πέραν του είδους των νέων κλινών (μόνο 4 ή 5 αστέρων), ενώ οι ποσοστώσεις που υπήρχαν για τις μεγάλες τουριστικές μονάδες στα νησιά έχουν «εξαφανιστεί».

Το νέο πλαίσιο δόθηκε χθες σε δημόσια διαβούλευση από τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Τουρισμού έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Αν και τρίτο κατά σειρά, θα πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο, καθώς τα προηγούμενα δύο πλαίσια (2009 και 2013) έχουν ακυρωθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 04.07.2024 • 20:34).
 
Διαβάσαμε το άρθρο και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι δεν πρόκειται για χωροταξικό, αλλά για προεκλογικά δώρα σε όλους όσους κατέχουν νόμιμα, παράνομα ή με το θράσος του μαφιόζου γη σε οποιοδήποτε μέρος της ελληνικής γης και ονειρεύονται ανέξοδο πλουτισμό και εξασφάλιση προνομίων εις βάρος του κοινωνικού συνόλου, της Φύσεως, του Περιβάλλοντος, των οικοσυστημάτων. Και κάθε λογικής αρχής και κανόνων που προσπαθούν να προασπίσουν τα δικαιώματα της Μάνας Φύσης και την επιβίωση σε φιλικό, ευχάριστο και κατάλληλο για λογικούς ανθρώπους φυσικό Περιβάλλον.
 
Ελπίζουμε ότι το ΣτΕ θα απορρίψει και αυτή την επίθεση - προσπάθεια του ΥΠΕΝ - του μειλίχιου αλλά καταστροφικού υπουργού κ. Θ. Σκυλακάκη και του κρυπτόμενου, επικίνδυνου υφυπουργού κ. Ν. Ταγαρά. Με τις ευλογίες φυσικά του επιτελικού πρωθυπουργού και της απαράδεκτης και ορκισμένης εχθρού του εκσυγχρονισμού ακροδεξιάς συνιστώσας της ΝΔ.
 
Παρεμπιπτόντως δεν υπάρχει καμιά αναφορά στις περιοχές ΝΑΤΟΥΡΑ. Μήπως αποφάσισαν η επιτελική κυβέρνηση και ο ειδικός φορέας προστασίας τους ΟΦΥΠΕΚΑ να τις ανασκολοπίσουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου