9 Σεπτεμβρίου 2024

Επίσκεψη Χακάν Φιντάν στα Σκόπια …

«Η Βόρεια Μακεδονία έχει ξεχωριστή θέση για μένα», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, υπογραμμίζοντας την αξία της οθωμανικής κληρονομιάς αλλά και της στρατιωτικής συνεργασίας.
https://www.kathimerini.gr/world/563205541/episkepsi-chakan-fintan-sta-skopia/ 

 (φωτ. @MFATurkiye/X)

Την αμέριστη στήριξη της Αγκυρας προς τη Βόρεια Μακεδονία εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στα Σκόπια με τον ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας, Τίμτσο Μουτσούνσκι.«Όπως γνωρίζετε, έχω επισκεφθεί τη Μακεδονία και τα Σκόπια πολλές φορές με διάφορους ρόλους τα τελευταία 20 χρόνια. Η Τουρκία στηρίζει σθεναρά τη Βόρεια Μακεδονία από την ανεξαρτησία της και θα συνεχίσει να το κάνει αυτό. Είχαμε σήμερα εντατικές συνομιλίες. Εκτιμούμε πολύ τη συνεργασία, τη φιλία και τη συμμαχία με τη Μακεδονία. Συζητήσαμε πώς μπορούμε να αναβαθμίσουμε αυτή τη συνεργασία. Ως Τουρκία, εκφράζουμε το ενδιαφέρον μας να προχωρήσουμε στη σύσταση Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου», δήλωσε ο Χακάν Φιντάν…. (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 05.09.2024 • 21:24). 

Είπε και άλλα πολλά και βέβαια πάντοτε στο ίδιο μοτίβο. Οι Τούρκοι έχουν βαλθεί να αναβιώσουν την Οθωμανική κυριαρχία τους και δεν ορρωδούν προ ουδενός και οιουδήποτε. 

Έχουν βάλει χέρι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε όλες σχεδόν τις χώρες της ΟΑ. Έχει μείνει εκτός προς το παρόν μόνον η Ελλάδα και τη βομβαρδίζουν σχεδόν καθημερινώς με κάθε «ατάκες» και εκτοξεύουν κάθε είδους προκλήσεις προκειμένου να κάμψουν το φρόνημα των Ελλήνων. Μάταιος κόπος, αλλά κανείς δε ξέρει αν υπάρχουν και Κερκόπορτες και Εφιάλτες. Και προφανώς εκεί ποντάρουν οι Τούρκοι. 

Η Ελλάδα πρέπει να ετοιμαστεί ανάλογα και επιτυχώς γιατί από ότι δείχνουν οι διεθνείς εξελίξεις κάποια στιγμή θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει τα τουρκικά στίφη. Οι προκλήσεις πολλές και η τακτική των τούρκων εμφανέστατη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου