26 Φεβρουαρίου 2008

Ειδήσεις και διαφημίσεις …

Στο ραδιόφωνο είναι καθεστώς και στη τηλεόραση οι θεατές περιμένουν να τελειώσουν οι διαφημίσεις για να δουν τη συνέχεια των ειδήσεων και βλέπουν τον τηλεαστέρα να λέει καληνύχτα.

Δεν μας εκπλήσσει ότι οι επιχειρηματίες κάνουν ότι θέλουν παρά τη δεοντολογία και τις μεγαλόστομες διακηρύξεις των υπευθύνων για σεβασμό στους ακροατές και θεατές. Μας εκπλήσσει ότι το ΕΡΣ είναι και κουφό και τυφλό και δεν βλέπει και δεν ακούει τίποτε. Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και με κάθε άλλο αρμόδιο. Εύγε.

Η παρεμβολή διαφημίσεων σε δελτία ειδήσεων (και μάλιστα χωρίς προειδοποίηση) προσβάλλει τους ακροατές και θεατές, προκαλεί σύγχυση και αποπροσανατολισμό αλλά και απαξίωση των ειδήσεων αφού για παράδειγμα το εθνικό θέμα των Σκοπίων, του Κυπριακού ή το περίπλοκο του Κοσόβου εξομοιώνεται με τις σερβιέτες, τα απορρυπαντικά, τα δάνεια, τις σκυλοτροφές, κλπ. κλπ.

Παρακαλούμε να παραιτηθούν όλοι και να πάνε σπίτι τους. Δεν χρειαζόμαστε αργόσχολους και ανεύθυνους υπαλλήλους αλλά αρμοδίους με άποψη και πάνω από όλα γνώστες της δεοντολογίας και των νόμων, ώστε να επιβάλουν τα νόμιμα σε κάθε περίπτωση και σε κάθε εκούσια ή ακούσια απόκλιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου