25 Φεβρουαρίου 2008

Μεσαιωνικά λιμάνια στη σημερινή Ελλάδα …

Γράφαμε το 1997: Τα λιμάνια της Ελλάδος είναι για αντικείμενα και για ζώα. Αυτό αποδεικνύεται από τα «μαντριά» που έχουν κατασκευαστεί στα υπάρχοντα λιμάνια των νησιών κυρίως, όπου οι επιβάτες υποχρεώνονται να μπουν για λόγους τήρησης της προτεραιότητας.

Οι σκηνές που εκτυλίσσονται παραπέμπουν στους χρόνους του Ξέρξη, που χρησιμοποίησαν τον ίδιο μηχανισμό για να μετρήσει τους στρατιώτες του. Φυσικά ούτε λόγος για κατάλληλες και αξιοπρεπείς υπηρεσίες για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Το λιμάνι της Ραφήνας θα μπορούσε να αξιοποιήσει την υψομετρική διαφορά που υπάρχει προκειμένου να κατασκευαστεί ένα πρότυπο κέντρο υποδοχής, παραμονής και εισόδου των επιβατών και των οχημάτων, στα πλοία της γραμμής.

Λογικά θα πρέπει να αναπτυχθούν επίσης και ορισμένες άλλες υπηρεσίες όπως η αρίθμηση όλων των θέσεων και η έκδοση εισιτηρίου για συγκεκριμένη θέση, η δημιουργία υπηρεσίας ελέγχου εισιτηρίων (check-in) και παράδοσης των αποσκευών πριν την επιβίβαση και παράδοση στον προορισμό (αντίστοιχη αυτής των αεροπορικών μεταφορών).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου