24 Ιουνίου 2013

Συναντήστε τους κατοίκους … / Meet local types (πιθανό σήμα ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ / MELT) …

Το μεγάλο παράπονο όλων Ελλήνων και ξένων, που ταξιδεύουν στην Ελλάδα είναι ότι σπάνια τους δίνεται η δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν με τους κατοίκους του προορισμού των.

Συνήθως μαθαίνουν μερικά πράγματα είτε από ειδικές εκδόσεις, είτε από τον παγκόσμιο ιστό, για την ιστορία και ιδίως για το φαγητό. Στις περισσότερες των περιπτώσεων αναγκάζονται να κάνουν παρέα με άλλους ομοεθνείς τους ή ανθρώπους που γνωρίζουν στα ξενοδοχεία.
Έτσι είναι σχεδόν αδύνατο να μάθουν τι ακριβώς συμβαίνει στην περιοχή, πως ζουν οι κάτοικοι, ποια είναι τα ενδιαφέροντά τους, που είναι τα καταλληλότερα σημεία επισκέψεως, φαγητού και διασκέδασης.                 

Προτείνουμε να δημιουργηθεί ένα ειδικό σήμα και να διαφημιστεί κατάλληλα. Κάθε σημείο στο οποίο θα υπάρχει το εν λόγω σήμα θα διευκολύνονται οι συναντήσεις των ανθρώπων, ελλήνων  και ξένων και έτσι θα αποκτήσει και ο τουρισμός ένα άλλο καλύτερο, πιστεύουμε πρόσωπο.

Η πρόταση  αυτή μπορεί να πάρει διεθνείς διαστάσεις και τα ίδια να συμβαίνουν σε όλες τις  χώρες, ας πούμε της Ευρώπης, αλλά και ολόκληρού του πλανήτη.

Παρακαλούμε να διατυπωθούν και άλλες προτάσεις και ιδέες ώστε να δημιουργηθεί η καλύτερη δυνατή επικοινωνία και αλληλεπίδραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου