3 Σεπτεμβρίου 2013

Το ελληνικό χρέος να μετατραπεί σε αναπτυξιακό ταμείο …


Ο κ. Θεοδωράκης λέει ότι υπάρχει και μια άλλη δυνατότητα: να μετατραπούν τα αντίστοιχα ποσά των αποπληρούμενων δανείων και ομολόγων που λήγουν σε αναπτυξιακά κεφάλαια. Ο σκοπός της επιχείρησης αυτής είναι να χρησιμοποιηθούν τα ποσά αυτά για την ανάπτυξη, κάτω από κοινή (π.χ. Ελλάδα και δανειστές) επίβλεψη και αυστηρό εννοείται, έλεγχο της χρήσης τους. Ετσι, αν μια χώρα έχει να αποπληρώσει συνολικά 10 δισ. ευρώ για ένα οικονομικό έτος σε πιστωτές δημοσίου χαρακτήρα, το ποσό αυτό δεν καταβάλλεται στους πιστωτές, αλλά παραμένει στη χώρα και μετατρέπεται, μέσω ειδικού Ταμείου, σε κεφάλαιο για αναπτυξιακά προγράμματα (υγεία, εκπαίδευση, υποδομές, επενδύσεις, νέες τεχνολογίες, κ.ο.κ.).

Αναρωτιόμαστε γατί υπουργείο Οικονομικών, αλλά και Τρόικα και Ομάδα Δράσης δεν συζητούν δημοσίως την πρόταση  αυτή.

Οι Έλληνες πολίτες δικαιούνται ειλικρινή και τεκμηριωμένο διάλογο για τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας και κανείς δεν έχει δικαίωμα να αποκρύπτει εναλλακτικές λύσεις.

Γιατί κ. Σαμαρά δεν θέλετε να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός. Υπάρχουν σκοπιμότητες; Υπάρχουν δυσκολίες; Δεν θέλουν οι οικονομικοί παράγοντες της χώρας τη συζήτηση;

Είστε υποχρεωμένος να πείτε τι ακριβώς συμβαίνει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου