29 Αυγούστου 2016

Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές κατά της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς βρίσκουν αντιστάσεις … ×

 « …Παρά την προσπάθεια τραπεζών και κυβερνήσεων να προωθήσουν τις ηλεκτρονικές πληρωμές, ώστε να πατάξουν τη φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα χρήματος, πολλοί Ευρωπαίοι –ιδιαιτέρως στον ευρωπαϊκό Νότο αλλά και στη Γερμανία– παραμένουν προσηλωμένοι στα μετρητά.



Σύμφωνα με τον γνωστό οικονομολόγο Κένεθ Ρογκόφ, η εκτεταμένη χρήση μετρητών στις ανεπτυγμένες οικονομίες ευνοεί τη φοροδιαφυγή αλλά και την παρανομία ..» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, 21.08.2016).

Παρά τις πολλές αλήθειες που λέγονται, η επιβολή των ηλεκτρονικών συναλλαγών πρέπει να επιβληθεί.

Μας κάνει εντύπωση ότι πολλοί που αντιστρατεύονται το μέτρο και επιδιώκουν ευκολία στη φοροδιαφυγή, τη κλοπή του ΦΠΑ, που έχουν μεγάλα εισοδήματα, αλλά δηλώνουν ποσά που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα και τη ζωή που κάνουν, ξιφουλκούν και εστιάζουν στις δυσκολίες και τα τυχόν προβλήματα που θα ανακύψουν από την καθολική εφαρμογή του μέτρου. Και φυσικά αποσιωπούν προκλητικά τα πλεονεκτήματα. Άλλωστε δεν υπάρχει κανένα σύστημα που να μην έχει δυσκολίες και να απαιτεί συνεχή βελτίωση και επιτήρηση.

Η Ελληνικές κυβερνήσεις θέλουν να προστατεύσουν πάσει θυσία ψηφοφόρους και κλέφτες και δεν δίνουν δεκάρα για τους νομοταγείς φορολογούμενους.

Και θα καθυστερούν την εφαρμογή των μέτρων μέχρις εσχάτων.

Τα ίδια και οι τωρινοί κήνσορες της αρετής και της τιμιότητας που αποδεικνύονται χειρότεροι όλων. Και άνθρωποι που προωθούν το δικό τους φοροκλετπιτκό και ανισόρροπο σύστημα υπέρ των οπαδών τους και των πανταχού κλεπτών και παρανόμων.

Έτσι απλά και κατανοητά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου