27 Δεκεμβρίου 2016

Δημιουργία πάρκου υψηλών οικολογικών προδιαγραφών στο δήμο Χολαργού Παπάγου …

Η περιοχή προς τον Υμηττό, μετά τη οικιστική ζώνη του δήμου Παπάγου - Χολαργού είναι δασική, κάηκε πριν λίγα χρόνια, δενδροφυτεύτηκε και αναγεννάτε αργά, αλλά σταθερά.


Θα έλεγε κανείς ότι είναι μια εγκαταλελλημένη περιοχή, μάλλον δυσπρόσιτη, με πολύ λίγους επισκέπτες, ουρητήριο κυρίως ταξιτζήδων, τόπος εκπαίδευσης και αναψυχής σκύλων και των αφεντικών τους, διαθέτει αυθαίρετη πίστα εξάσκησης μοτοσικλετιστών και λογικά αναμένει ως ξέφραγο αμπέλι, τους επόμενους εμπρηστές της.

Ο δήμος Παπάγου-Χολαργού έχει υποχρέωση και καθήκον να φροντίσει την περιοχή, να την αναπλάσει, να την κάνει ελκυστική και να την αξιοποιήσει προς όφελος των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών που μπορεί να προσελκύσει.

Πρώτο βήμα θα ήταν α έκκληση προς του κατοίκους του δήμου να την επισκέπτονται και να την φροντίζουν όσο είναι δυνατόν. Να οροθετηθούν μονοπάτια περίπατου με μερικά παγκάκια για τους αδυνάμους, εξασφαλίζοντας επί πλέον στοιχειώδη απομάκρυνση όλων των καταλοίπων βρωμερών επισκεπτών.

Επόμενο βήμα θα ήταν η προκήρυξη ενός διαγωνισμού ιδεών ανάπλασης και διαμόρφωσης της περιοχής ώστε να γίνει ελκυστική και ευχάριστη. Ο διαγωνισμός θα μπορούσε να γίνει μεταξύ των σχολείων του δήμου, αφού πρώτα τα σχολεία πηγαίνουν εκεί για περίπατο και επίσκεψη και επί τόπου διαπίστωση των δυνατοτήτων της. Θα μπορούσε επίσης να προκηρυχθεί αργότερα (π.χ. 6 μήνες μετά) διαγωνισμός μεταξύ επαγγελματιών.

Δεν χρειάζεται να επεκταθούμε περαιτέρω. Αρκεί να πειστεί ο κ. δήμαρχος ότι πρέπει να απασχοληθεί σοβαρά με τις δυνατότητες του δήμου.

Πρόθυμοι να ακούσουμε και άλλες προτάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου