17 Αυγούστου 2017

Πυρκαγιές, αποψίλωση, δήμοι, απασχόληση …

Αν οι δήμοι εφάρμοζαν – όπως σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο – προγράμματα αποψίλωσης και καθαρισμού των δασών ή τουλάχιστον των ευρισκομένων σε γειτνίαση με οικισμούς, οικοπέδων και δημοσίων χώρων, θα απασχολούσαν μεγάλο αριθμό εργαζομένων και θα προσέφεραν τεράστιο κοινωνικό όφελος και προστασία.

Ίσως αξίζει να επαναλάβουμε τις εντυπώσεις μας από τη Νορβηγία του 2009 – βλέπετε https://simpleandclear.blogspot.gr/2009/07/blog-post_20.html . Με αφορμή την αποψίλωση των παρυφών των δρόμων το θέρος στη Νορβηγία, προτείναμε αντίστοιχες δραστηριότητες στην Ελλάδα, αλλά μας αγνόησαν – βλέπετε σχετική ανάρτηση https://simpleandclear.blogspot.gr/2009/08/blog-post_27.html .

Μάλλον μιλούμε σε κουφούς, τυφλούς και ανθρώπους που έχουν χάσει την όσφρησή τους. Αλλά θα επιμένουμε. Ίσως οι μεγάλες καταστροφές και η απαίτηση των νομοταγών πολιτών να κινητοποιήσει τους άθλιους αρμόδιους που κάνουν συστηματικά λευκή απεργία και δεν έχουν ούτε τα προσόντα ούτε τις γνώσεις, ούτε τη διάθεση να ασχοληθούν με το αντικείμενό τους. Βλέπετε ο μισθός πέφτει κανονικά στις αρχές του μήνα και κανείς δε τους ρωτά τι έργο προσέφεραν, προκειμένου να πληρωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου