20 Μαΐου 2018

Αλέξη, πήγαινε μια βόλτα στην Ευρώπη …

Είχαμε προτείνει στον κ. πρωθυπουργό και ηγέτη μας, μια άλλη βόλτα στην Ευρώπη το 2016.

Από τότε έκανε πολλές βόλτες, έφαγε και ήπιε καλά, κάθισε στο ίδιο τραπέζι με τους ισχυρότερους ανθρώπους του πλανήτη, κοιμήθηκε στα καλύτερα ξενοδοχεία που ούτε είχε φανταστεί ποτέ στην Κουμουνδούρου και ίσως πήρε το τίτλο του κοσμοπολίτη αντιδραστικού παιδιού που πάντα κάνει ζημιές, δε μαθαίνει και τα βολεύει πάντα στο τέλος. Και όλοι περιμένουμε τη Ζωή και την Πραγματικότητα να τον προσγειώσει και να το βάλει τη θέση του. Αυτή που του αξίζει τέλος πάντων.

Δεν μας άκουσε όμως και δε διάβασε το περιεχόμενο της προτάσεώς μας, μιας και ικανότητες του για ανάγνωση και κατανόηση κειμένου πρέπει να είναι αυτές που καταδεικνύουν οι διεθνείς μελέτες για τις επιδόσεις των μαθητών του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Του προτείνουμε για μια ακόμα φορά να τις αναγνώσει τουλάχιστον, στο https://simpleandclear.blogspot.gr/2016/09/blog-post_16.html . Αλλά αν πραγματοποιήσει το ταξίδι (όσο είναι καιρός τέλος πάντων) να έχει τα μάτια του ανοιχτά να κοιτά κάτω, μπροστά του και γύρω του και να κατανοήσει ελπίζουμε τι μπορεί να κάνει ο άνθρωπος όταν θέλει και εργάζεται σκληρά για τους στόχους του και τη βελτίωση της καθημερινότητάw του και το μέλλον των παιδιών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου