17 Οκτωβρίου 2018

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών κάνει ασπίδα εναντίον του Ρουβίκωνα …

Περίπου 20 καθηγητές, νωρίς το πρωί, έκαναν ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά στο γραφείο 516 της Φιλοσοφικής σχολής, το οποίο έχει καταληφθεί από την αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας, σε μία προσπάθεια να αποτρέψουν τα μέλη της να εισέλθουν στον χώρο.



Ο Ρουβίκωνας έχει ανακοινώσει ότι κάθε Τετάρτη, μέλη του θα βρίσκονται στη Φιλοσοφική σχολή για να ενημερώνουν τους φοιτητές σχετικά με τη δράση και τις ιδέες τους.

Ωστόσο, οι καθηγητές που έστησαν την ανθρώπινη αλυσίδα, βρήκαν μπροστά τους φοιτητές οι οποίοι φαίνεται να είναι ομοϊδεάτες του Ρουβίκωνα ή έστω να μην ενοχλούνται από την παρουσία του με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 17 Οκτωβρίου 2018).

Μπράβο σε αυτούς τους λίγους και γενναίους ανθρώπους που αψήφησαν τις απειλές και τις πιθανές έκνομες ενέργειες εις βάρος τους από ανδρείκελα και μισθοφόρους παράνομους και  ανθρώπους που δεν πάνε στο πανεπιστήμιο για να σπουδάσουν, αλλά να χτίσουν πολιτικές καριέρες και να επιβληθούν με τη βία.

Η λύση είναι η κινητοποίηση των χιλιάδων καθηγητών και φοιτητών που σέβονται το ίδρυμα, τα κόπο τους, τις αρχές τους, τις ευγενείς επιδιώξεις τους. Και άμεσα η πρυτανεία να εφαρμόσει τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του Ιδρύματος και να καλέσει την αστυνομία να αποβάλλει κάθε στοιχείο που αντιστρατεύεται την υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και εμποδίζει παρανόμως την οικοδόμηση ευοίωνου μέλλοντος φρονίμων νέων και πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου