12 Οκτωβρίου 2018

Η αρχή Miller Lite …

Σύμφωνα με το λεξικό Merriam Webster, η λέξη «lite» προσδιορίζει κάτι που είναι «περιορισμένο ή δεν έχει ουσία και υπόσταση».

                                                  

Η διαφημιστική καμπάνια μιας ζυθοποιίας έχει στόχο την πώληση περισσότερης μπίρας και την αποδοχή ορισμένων παρενεργειών. Η συμμετοχή στην πολιτική αφορά στην προώθηση μιας άποψης και στην εκλογή σε δημόσιο αξίωμα, προσπάθεια που συχνά περιλαμβάνει παρενέργειες. Περιέργως, λοιπόν, οι διαφημίσεις μπίρας και η πολιτική έχουν ορισμένα κοινά σημεία … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, 08.10.2018 : 13:31).

Εξαιρετικό μάθημα περί πολιτικής και αρχών, αξιών και ευθύνης.

Μπράβο Μπόμπ. Που τα έμαθες αυτά; Στα σχολεία και τα πανεπιστήμια της Ολλανδίας; Ή μήπως στη αγορά, στις επαγγελματικές συναναστροφές σου και στους φορείς που υπηρέτησες; Αλλά αυτό δεν έχει και  μεγάλη σημασία. Σημασία έχει το γεγονός ότι τα κατανόησες, τα ενστερνίσθηκες και τα προωθείς.

Απλά και κατανοητά μαθήματα πολιτικής σοφίας και ευπρέπειας ανωτέρου επιπέδου.

Ελπίζω να βρεθούν κάποιοι στους κόλπους ΣΥΡΙΖΜΝΕΛ που να γνωρίζουν ανάγνωση και  να είναι σε θέση να κατανοήσουν το κείμενο και να το μεταφέρουν με καταληπτό τρόπο στους κκ. της κυβέρνησης και δη στον θαυμάσιο πρωθυπουργό μας κ. Αλ. Τσίπρας.

Διαβάστε το. Θα σας λύσει ίσως πολλές απορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου