5 Σεπτεμβρίου 2019

Συνεργασίες που «απελευθερώνουν» τα ελληνικά μυαλά …

Το εργαστήριο, το οποίο πλέον απασχολεί 15 μηχανικούς, στη συντριπτική τους πλειονότητα Eλληνες, επισκέφθηκε την περασμένη Δευτέρα ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρεϊ Πάιατ (τρίτος από αριστερά). 

Στη φωτογραφία απεικονίζονται, από αριστερά, ο Chip Laitinen, ο δρ Αθανάσιος Στούμπος, ο Κων. Λάσκαρης, ο δρ Ιάκωβος Μανωλάς, ο George Strogylopoulos και η Σοφία Μαγκιά.

Τις δυνατότητες συμβολής της ελληνικής ερευνητικής κοινότητας στην οικονομία αναδεικνύουν πρόσφατες πρωτοβουλίες του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» σε διεθνές επίπεδο. Οι συνεργασίες του κορυφαίου ερευνητικού κέντρου της χώρας με σημαντικές εταιρείες του εξωτερικού, και ειδικά των Ηνωμένων Πολιτειών, αποτελούν ένδειξη τόσο των δυνατοτήτων των Ελλήνων ερευνητών όσο και των προοπτικών τόνωσης της οικονομίας της γνώσης στη χώρα μας … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ, 31.08.2019 : 22:00).

Αυτή είναι καλή και πολλά υποσχόμενη πρωτοβουλία.

Τα ελληνικά ερευνητικά κέντρα και τα ΑΕΙ πρέπει να επιδιώξουν συνεργασίες με ιδρύματα και φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα άλλων χωρών. Οι ερευνητικές υποδομές της Ελλάδος υστερούν σημαντικά και δεν είναι δυνατόν να παράγουν πρωτοποριακή έρευνα και αποτελέσματα όσο καλοί και αν είναι οι Έλληνες ερευνητές.

Για το θέμα των συνεργασιών μιλήσαμε και στο περιελθόν – βλέπετε https://simpleandclear.blogspot.com/2009/02/blog-post_27.html αλλά δυστυχώς δεν κινήθηκε τίποτε σοβαρό προς τη κατεύθυνση αυτή.

Ας ελπίσουμε ότι οι συνεργασίες αυτού τους είδους θα πολλαπλασιαστούν και θα δούμε σημαντικά αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου