5 Ιουνίου 2022

5 Ιουνίου: Ημέρα Περιβάλλοντος …

Θέλουμε και εμείς να γιορτάσουμε την Ημέρα του Περιβάλλοντος στην Ελλάδα και μάλιστα στην περιοχή μας, τη Χαμοληά Βραυρώνος. 

Αναζητούμε ευκαιρία αλλά ο δαίμονας που καιροφυλακτεί δε μας αφήνει ήσυχους.


Και τι εμφανίζεται; Μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά στη Βούλα, σε περιοχή χωρίς σχεδόν δένδρα, εξαιρετικά αστικοποιημένη μέχρι την κορυφογραμμή του Υμηττού, εκεί που έβοσκαν τσοπάνηδες και βρέθηκαν με οικόπεδα. Προεόρτια θα μου πείτε και με μερικά κατεστραμμένα σπίτια. Θαυμάσια εισαγωγή.

 

Τι να πει κανείς ; Ότι η Φύση εκδικείται; Ότι οι άνθρωποι είναι υπερφίαλοι και δε μαθαίνουν ποτέ και με τίποτε; Ότι αδιαφορούν, υπολογίζοντας στις αποζημιώσεις;

 

Δε ξέρουμε τι να πούμε. Αλλά εδώ στη Βραυρώνα υπάρχει ένα άλλο γεγονός.

 

Όλοι οι αρμόδιοι κυβέρνηση και δήμος συμφωνήσαν να ξεπατώσουν το υγειές τμήμα του αρχαίου ποταμού  Ερασίνου μετά το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος μέχρι την εκβολή του, να καταστρέψουν όλα τα οικοσυστήματα που διαβιούν σε αυτόν και εξ αιτίας αυτού και να τον μετατρέψουν σε  αγωγό ομβρίων. Έγκλημα.

 

Έγκλημα επίσης γιατί απώτερος στόχος των κυρίων αυτών είναι αστικοποίηση της περιοχής, η οποία σήμερα προστατεύεται με το ΠΔ 199 του 2002 και το Νόμο 4559 του 2018.

 

Λεπτομέρειες και ιστορικό των ενεργειών πολιτών προς προστασία του ποταμού, μπορείτε να διαβάσετε στο Ημερολόγιο Αττικό Πάρκο στο https://attikoparko.blogspot.com/  .

 

Αφιερώνουμε λοιπόν την Ημέρα Περιβάλλοντος στου εξαιρετικούς υπουργούς Σταϊκούρα, Καραμανλή, Σκρέκα, Αμυρά, Ταγαρά, Μενδώνη, Τσιάρα, Πέτσα, Θεοδωρικάκο, Γεραπετρίτη, Σκέρτσο, Οικονόμου, τον ΓΓ Βαρελίδη, τον αντιπρόεδρο Πικραμμένο και την πρόεδρο της Δημοκρατίας Σακελλαροπούλου διότι όλοι έχουν συνεργήσει στο περιβαλλοντικό έγκλημα (αν ξεχάσαμε να μνημονεύσουμε κάποιον ισχυρό παράγοντα, ζητούμε προκαταβολικά την επιείκεια του).

 

Άντε και του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου