4 Σεπτεμβρίου 2024

Το χαβά του πάντοτε το πολιτικό σύστημα εναντίον των πανεπιστημίων, των φοιτητών και των επιστημών …

Η είδηση:
Οι πολιτικές και κομματικές καραμπόλες είναι πάντοτε περίεργες, ενίοτε και άδικες. Παράδειγμα ο διορισμός του καθηγητή Δημήτρη Σωτηρόπουλου ως νέου Συνηγόρου του Πολίτη, που ενώ επί της ουσίας τυγχάνει της έγκρισης ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, τα δύο αυτά κόμματα αρνούνται να συναινέσουν στη σύγκληση της Διάσκεψης των Προέδρων, που πρόκειται να εγκρίνει τον διορισμό. Είναι πραγματικά κρίμα, γιατί πρόκειται για εξαιρετικό υποψήφιο καθολικής αποδοχής και δεν θα έπρεπε να εξαρτάται από άσχετες συγκυρίες, όπως η ακραία κόντρα μεταξύ των κομμάτων την εποχή αυτή. (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 03.09.2024 • 07:58).

Να σταματήσει επί τέλους η αποψίλωση των πανεπιστημίων με τον παράλογο διορισμό καθηγητών σε θέσεις που πρέπει να προκηρύσσονται και να καταλαμβάνονται από επιστήμονες ή τεχνοκράτες που είναι ελεύθεροι υποχρεώσεων ή παραιτούνται από θέση που κατέχουν για να διεκδικήσουν τις νέες και έτσι ο καθείς να διακριθεί ή όχι στη θέση στην οποία εκλέγεται και για όσο διάστημα διαρκεί η θητεία του.

Το φωνάζουμε χρόνια τώρα αλλά το πολιτικό σύστημα κωφεύει ή απλά βολεύεται με χαριστικούς διορισμούς όσο καλές και αν είναι οι επιλογές τους, αλλά βάζουν μπουρλότο στο κράτος δικαίου, την αξιοκρατία και τις καλές πρακτικές όλων των πολιτισμένων χωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου