12 Σεπτεμβρίου 2024

Τ. Γαϊτάνης στο NaftemporikiTV: Στόχος η νέα Εθνική Στρατηγική για την Έρευνα …

Στόχος η δημιουργία νέων ή περισσότερων καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας

Τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για την στήριξη της έρευνας και της καινοτομίας ανέπτυξε ο Τάσος Γαϊτάνης, Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας, μιλώντας στο studio της Naftemporiki TV στη ΔΕΘ.
Ο κ. Γαϊτάνης σχολίασε ότι αυτό που πρόκειται να γίνει τα επόμενα χρόνια είναι οι «αυξήσεις των δαπανών για την έρευνα και την ανάπτυξη, ένα νέο πλαίσιο που βοηθά την ίδρυση τεχνοβλαστών σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι θα συνεχιστούν οι χρηματοδοτήσεις και οι συμπράξεις ερευνητικών φορέων και επιχειρηματικότητας «με στόχο την δημιουργία νέων ή περισσότερων καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας».

Όπως επεσήμανε ο κ. Γαϊτάνης, η δημιουργία αυτών των θέσεων εργασίας βοηθά και την κοινωνία, τα νέα παιδιά μένουν στην Ελλάδα και δημιουργείται έτσι μια βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη.

«Το επόμενο διάστημα θα εισηγηθούμε τη Νέα Εθνική Στρατηγική για την Έρευνα», σημείωσε … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2024 12:51).
 
Έχει κάποια ευφράδεια ο νέος ΓΓΕ&Κ, αλλά  το βιογραφικό του δεν είναι ευρέως γνωστό αλλά μπορεί κανείς να το διαβάσει κάνοντας κλικ εδώ … Αν δεν κάνουμε λάθος ήταν εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Με ποια κριτήρια επελέγη για τη ΓΓΕΚ θα πρέπει να εξηγηθεί στους Έλληνες πολίτες και ιδίως στην επιστημονική κοινότητα.

Ελπίζουμε να τα καταφέρει, αλλά τα μεγάλα προβλήματα του τομέα αμφιβάλλουμε αν τα γνωρίζει και κυρίως αν είναι διατεθειμένος να τα μελετήσει και να βρει καινοτόμες λύσεις. Αν και όλες οι προηγμένες χώρες τα έχουν επιλύσει και έχουν να επιδείξουν αξιόλογα επιτεύγματα. Όχι δυστυχώς η Ελλάδα. 

Ας περιμένουμε επ΄ ολίγον να δούμε τα έργα και τις ημέρες του νέου ΓΓ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου