Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Τι θα πει «οι αγορές» επιβάλλουν μεγάλα "σπρέντς" στην Ελλάδα …


Αν καταλαβαίνουμε καλά οι πραγματικές αγορές δεν ασχολούνται με την Ελλάδα ή καλύτερα συνεργάζονται και αλληλοεξαρτώνται ως συνήθως στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και του παγκοσμίου εμπορίου.

Με την Ελλάδα ασχολούνται συστηματικά, επιθετικά και προφανώς κερδοσκοπικά εκείνοι που διαχειρίζονται τεράστια κεφάλαια και τα δανείζουν επιδιώκοντας το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος. Ωστόσο τα κεφάλαια αυτά μάλλον ή τουλάχιστον όλα, δεν προέρχονται από θεμιτές εμπορικές και χρηματοοικονομικές δραστηριότητες, αλλά υπερκέρδη επιθετικής, ανεξέλεγκτης και ληστρικής εκμετάλλευσης πλουτοπαραγωγικών πόρων και ιδρώτα λαών, μονοπωλιακών καταστάσεων και δεσπόζουσας  θέσης στις αγορές.

Προφανώς τα πιράνχας αυτά δεν είναι οι «αγορές». Είναι όλοι αυτοί που έχουν τη δυνατότητα να δανείζουν κυβερνήσεις – όχι λαούς – προκειμένου να πλουτίζουν περισσότερο και να ηδονίζονται από τα κολοσσιαία και προφανώς άχρηστα – πλέον ενός υψηλού επιπέδου – κέρδη, οι δε δανειζόμενοι να καρπώνονται ασύστολα τα οφέλη της εξουσίας.

Για αυτό παρακαλούμε τους εκπληκτικής μόρφωσης και ικανοτήτων οικονομικούς αναλυτές των παντογνωστών ΜΜΕ, να κυριολεκτούν και όχι να αναμασούν άχρηστες και κακόβουλες διαδόσεις και να υποδαυλίζουν το φόβο και τις παρορμήσεις των έκπληκτων ή συνενόχων πολιτών και συντεχνιών.

Περιμένουμε επίσης τους αρμοδίους της κυβερνήσεως να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους και να επιβάλλουν σε όλους να κυριολεκτούν.

Παραμένει και μια σειρά ερωτημάτων (για ανίδεους όπως εγώ): Ποιοι μπορούν να δανείζουν χωρίς όρια; Πως παράγονται και ποιοι διαθέτουν τα πλεονάζοντα χρήματα; Ποιοι κανόνες ισχύουν για τα θησαυροφυλάκια αυτά; Πως ορίζεται η ποσότητα του χρήματος που κυκλοφορεί; Και άλλα πολλά.

Και μάλλον πρέπει να μπουν κανόνες, προς κάθε κατεύθυνση και να αφήσουν οι ηγέτες του κόσμου κατά μέρος τα περί ελευθεριών και δήθεν περιορισμού της προσωπικότητας και των δραστηριοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου