Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Ελλάδα, ο Διγενής Ακρίτας της Ευρωπαϊκής Ενώσεως …

Τελευταία ο νόμιμος και εκλεγμένος εκπρόσωπους του Τουρκικού λαού, δείχνει προθέσεις επίθεσης στην Ευρωπαϊκή ‘Ένωση και τα επιτεύγματά της.

Αφού την έγλυφε χαμερπώς επί δεκαετία και πλέον προκειμένου να επιτύχει οικονομική μεγέθυνση της Τουρκίας, αφού πέτυχε το σκοπό τους χάρις στις επενδύσεις όλων των χωρών μελών της ΕΕ, ο διψασμένος για ενέργεια τούρκος και αφού πείστηκε ότι 80 εκατομμύρια μουσουλμάνοι εντός της ΕΕ δεν είναι αποδεκτή προσέγγιση στην εξέλιξη της ενωμένης Ευρώπης, άλλαξε το τροπάριο.

Η νέα στρατηγική του δεν είναι τα μηδενικά προβλήματα με τους γείτονες (Νταβούτογλου και νεοοθωμανισμος) και η αναβίωση του οθωμανισμού. Έβαλε πλώρη για μεγαλύτερους στόχους. Να κατακτήσει την Ευρώπη. Ναι αυτός θα είναι ο μεγαλύτερος ήρωας των σημερινών τούρκων απόγονων λαμπρών κατακτητών και μακελάρηδων.

Η επίθεση θα αρχίσει από την προσπάθεια εξουδετέρωσης της Ελλάδος. Της μόνης σοβαρής στρατιωτικά δύναμης της περιοχής. Άλλωστε θα είναι και η δυναμική απάντηση ύστερα από 200 χρόνια της προσβολής της Οθωμανικής αυτοκρατορίας από τους για 400 χρόνια  υπόδουλους και ξεβράκωτους Έλληνες.

Η Βουλγαρία δεν είναι πρόβλημα για την Τουρκία, προς την οποία συμπεριφέρεται με το γάντι. Υπάρχει άλλωστε και ο εκεί Δούρειος Ίππος της Τουρκικής μειονότητας.

Αν εξουδετερωθεί η Ελλάς, ο δρόμος είναι σχεδόν ανοικτός για τη Βιέννη. Ερντογκάν ο μεγαλοπρεπής.

Κανένας από τα κράτη στη διαδρομή μέχρι της Βιέννη δεν είναι ικανός να αντιπαρατεθεί στην τουρκική πολεμική μηχανή. Άλλωστε έχει πολλές φιλίες και υπάρχουν σημαντικοί μουσουλμανικοί πληθυσμοί στην Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Κοσσυφοπέδιο, Βοσνία – Ερζεγοβίνη. Η Κροατία θα κάνει λογικά τα στραβά μάτια όπως και η εκλεπτυσμένη με συγκριμένη ιστορία Σλοβενία. Η φουκαριάρα Ρουμανία δεν έχει λόγους να αντισταθεί, ενώ η Σερβία θα παρακαμφθεί τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Η Ελβετία θα προβάλλει την περίφημη ουδετερότητά της και η Ουγγαρία θα προτείνει νέα κανόνια στο σουλτάνο.

Στη Γερμάνια υπάρχουν 4 περίπου εκατομμύρια τούρκικής καταγωγής κάτοικοι που ασμένως θα υποστηρίξουν τους τούρκους, Πότε άλλωστε δεν ήταν ευγνώμονες στους λαούς που τους έβγαλαν από τη φτώχεια και τους έμαθαν γράμματα.

Η στρατιωτική επίθεση θα είναι ταχύτατη, αστραπιαία και ώσπου η Γαλλία να κινητοποιηθεί θα έχουμε τετελεσμένα. Το σημερινό ΗΒ θα ονειρεύεται νέες συμμαχίες  οικονομικές δοσοληψίες και ή θα παραμείνει ουδέτερο ή θα συμμαχήσει με το τούρκο.

Αν δε ο σουλτάνος υποσχεθεί στους λαούς των ευρωπαϊκών χωρών, μεγαλύτερα επιδόματα, περισσότερες ημέρες αδείας αυξήσεις στους μισθούς μεγαλύτερες από τον πληθωρισμό, προστασία και εξοχικής κατοικίας, αυξήσεις στις συντάξεις, φυλακές χωρίς σίδερα (φυλάκιση με τη γνωστή οθωμανική τακτική, στο υπόγειο του σπιτιού σου), κλείσιμο των συνόρων στους μετανάστες, μεγαλύτερο βασικό μισθό, σύνταξη στα 55, κα. Ίσως να μην πέσει ούτε ντουφεκιά.

Σας φαίνεται εξωπραγματικό το σενάριο; Μάλλον κάνετε λάθος και θα ήθελα να το ξανασκεφτείτε σοβαρά και να προσέξετε τις κινήσεις του τούρκου χαλίφη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου