Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Καίγεται η ψυχή μας …

«… Επενδύσεις: Στα ναυπηγεία τρεις μεγάλοι «παίκτες». Αυξημένη κινητικότητα στις παραγγελίες νεότευκτων πλοίων από Ελληνες εφοπλιστές παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, καθώς τρεις από τους μεγαλύτερους ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακούς ομίλους, ο όμιλος Αγγελικούση, ο όμιλος Βαφειά και ο Ομιλος Λογοθέτη, πέρασαν και πάλι τις πύλες των ναυπηγείων, συμφωνώντας νέες παραγγελίες πλοίων, καθώς οι τιμές φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ελκυστικές…» (Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012).

Αναρωτιόμαστε γιατί μοιάζει αδύνατον να γίνουν διαπραγματεύσεις μεταξύ των ελλήνων εφοπλιστών και των Κορεατικών, Κινεζικών και Ιαπωνικών ναυπηγείων, ώστε ένα μέρος της ναυπήγησης των νέων πλοίων να γίνεται στην Ελλάδα.

Προφανώς θα πρέπει να αλλάξουν νοοτροπίες και συμπεριφορές διαχειριστών, πολιτικών και εργαζομένων ώστε να προκύψει το θετικό αποτέλεσμα.

Ίσως να αντλήσουν και ιδέες οι Έλληνες από τους Τούρκους!

Αναμένουμε σχολιασμό της προτάσεώς μας, ιδιαίτερα από τους πολιτικούς που μέχρι τώρα δεν φαίνεται να έχουν ούτε ιδέες ούτε και ενέργεια (για να το θέσουμε ευγενικά).  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου