Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Ανησυχία πρυτάνεων για «Αθηνά», διαθεσιμότητα και προϋπολογισμούς, αλλά τσιμουδιά για την πρωτοφανή παρακμή και την ανομία …

«… Με την έκδοση μακροσκελούς ψηφίσματος ολοκληρώθηκαν αργά το βράδυ του Σαββάτου οι εργασίες της Συνόδου των Πρυτάνεων, στην Πάτρα.

Σε ψήφισμά τους οι συμμετέχοντες τονίζουν, μεταξύ άλλων, ότι στις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται η χώρα, τα μείζονα διακυβεύματα για το δημόσιο πανεπιστήμιο είναι το επονομαζόμενο σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», η απαξίωση των πτυχίων και διπλωμάτων των ΑΕΙ η χειμαζόμενη φοιτητική μέριμνα, η κατάρτιση των προϋπολογισμών και ο κίνδυνος νέων οικονομικών ζημιών για τα πανεπιστήμια, καθώς και η διαθεσιμότητα υπαλλήλων, που οδηγεί σε απόλυση διοικητικού προσωπικού…» (NAFTEMPORIKI.GR Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012).

Συνηθίσαμε πια τους  πρυτάνεις- πολιτικούς και όχι πρωτίστως επιστήμονες και δασκάλους.

Για όλους έχουν λύσεις εκτός των πανεπιστημίων των οποίων προΐστανται.

Εμείς τους προτρέπουμε για ακόμα μια φορά να υιοθετήσουν άμεσα και με σθένος τις εξής 2 αρχές:

 1η: Απομάκρυνση κάθε είδους πολιτικής δραστηριότητας από τα Ιδρύματα

2η: Πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των μελών ΔΕΠ.

Αναμένουμε.

ΥΓ: Προσφερόμαστε να κάνουμε δωρεάν εντατικά φροντιστήρια εκμάθησης χρήσεως ηλεκτρονικών υπολογιστών σε καθηγητές του ΕΜΠ. Απόλυτη εχεμύθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου