Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Η Αγκυρα αναγκάστηκε σε ακύρωση της ΝΟΤΑΜ …

Σε ολική αναδίπλωση οδηγήθηκε η Τουρκία, αποσύροντας την ΝΟΤΑΜ με την οποία δέσμευε, παραβιάζοντας ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, για τους επόμενους δέκα μήνες του τρέχοντος έτους, μια τεράστια περιοχή στο Αιγαίο για ασκήσεις με πραγματικά πυρά, προκαλώντας ικανοποίηση στα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας.

Είχε προηγηθεί ένα Σαββατοκύριακο έντονης διπλωματικής δραστηριότητας, με την Αθήνα να διαφοροποιεί αισθητά σε σχέση με το παρελθόν την τακτική της και αντί να διαμαρτυρηθεί πρώτα στην Αγκυρα, απευθύνθηκε με έντονα διαβήματα στην Ε.Ε., στον ΟΗΕ, στον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπλοΐας (ICAO), στο ΝΑΤΟ ζητώντας την παρέμβασή τους. Το διάβημα προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έγινε τελικά χθες το απόγευμα, σχεδόν ταυτόχρονα με την ακύρωση της ΝΟΤΑΜ. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, καθοριστικό ρόλο στην αποκλιμάκωση της έντασης διαδραμάτισε το ΝΑΤΟ, το οποίο για πρώτη φορά έκανε αποδεκτό πλήρως το ελληνικό διάβημα, εγκαταλείποντας την τακτική των ίσων αποστάσεων και ζήτησε από την Αγκυρα να αποσύρει τη ΝΟΤΑΜ. Από την ανάγνωση του φακέλου που παρουσίασε στον κ. Στόλντεμπεργκ ο Ελληνας μόνιμος αντιπρόσωπος στη Συμμαχία Μιχάλης Διάμεσης έγινε αντιληπτό ότι δημιουργούνται νέα δεδομένα, ικανά να απειλήσουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ σε μια κρίσιμη γεωπολιτικά περίοδο και με την κρίση στην Ουκρανία να είναι άμεση προτεραιότητα και έτσι έγινε η παρέμβαση προς την Αγκυρα για να αποφευχθούν τα χειρότερα. (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 2 Μαρτίου 2015.

Σχετικό είναι και το άρθρο του κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΛΛΙΣ «Άποψη: Τουρκία, ΕΕ και ΝΑΤΟ» (βλέπετε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ 02.03.2015 : 20:39 ) και με ενδιαφέρουσες επισημάνσεις.
 
Ευτυχώς και όλα έληξαν ομαλά και οι Τούρκοι, ελπίζουμε να κατάλαβαν ότι δεν μπορούν να κάνουν ότι γουστάρουν, ακόμα και αν θέλουν να δοκιμάσουν τα αντανακλαστικά της νέας κυβερνήσεως.

Ωστόσο αναδεικνύεται για ακόμα μια φορά η αναγκαιότητα συμμετοχής σε διεθνείς οργανισμούς και δη του ΝΑΤΟ.

Ας το καταλάβουν επί τέλους και οι ΚουΚουΕδες και οι νεοσταλινικοί του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και κάθε παραφυάδα αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου