Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μαςΤόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΕΒΕΛΑΚΗΣ: Η πρωτεύουσά μας και το μέλλον της ...

Διαβάσαμε το άρθρο του κ. Πρεβελάκη για το μέλλον της πόλεως των Αθηνών, στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 05.02.2017 : 20:22) και όπως λέει ο συγγραφέας «Ο​​ τίτλος του άρθρου, δανεισμένος από το βιβλίο του Κωνσταντίνου Δοξιάδη το 1960, αποσκοπεί να επαναφέρει στο προσκήνιο το Αθηναϊκό Ζήτημα…».

Σας ευχαριστούμε κ. Πρεβελάκη, που ασχοληθήκατε εσείς από το μακρινό Παρίσι, με αυτό το κεφαλαιώδες ζήτημα.

Δυστυχώς ο δήμαρχος νάνος κ. Καμίνης, περί άλλα τυρβάζει.

Και η δική μας ευθύνη, των δημοτών της, όμως είναι πολύ μεγάλη.

Ως παράδειγμα πολιτών που ασχολούνται με το παρόν, το μέλλον και το καλό της πόλεως και χαρακτηρίζονται ως γραφικοί και χωρίς να μπορούν να επηρεάσουν τους ηγεμόνες, αναφέρουμε ότι όπου απευθυνθήκαμε εδώ και 20 και πλέον χρόνια, σχετικά με τη δημιουργία του Ασκληπιείου Πάρκου Αθηνών (βλέπετε την πρότασή μας του 1994 στο
http://asclepieion.med.uoa.gr/parko), βρήκαμε ώτα ερμητικά κλειστά, Και μας έπεισαν ότι είναι στα πόστα μόνον για το μέλι και τη προσωπική προβολή.

Έρρωσθε, αγαπητέ.
Δημοσίευση σχολίου