8 Ιουνίου 2024

Μια αποτίμηση των πραγμάτων εν όψει των ευρωεκλογών …

Παρακολουθούμε εδώ και μήνες τις συμπεριφορές των κομμάτων και των ηγεσιών τους εν όψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου 2024.
 
Θα επιχειρήσουμε να παρουσιάσουμε την πραγματικότητα όπως τη βλέπουμε εμείς, ως ενδιαφερόμενος πολίτης με γνήσιο ενδιαφέρον για τα κοινά κα την πορεία της χώρας.
 
Οι πολίτες έχουν ένα σημαντικό λόγο για να είναι ικανοποιημένοι και να νοιώθουν ασφαλείς. Η προσωπικότητα του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη είναι το καλλίτερο δυνατό στοιχείο που επικρατεί εδώ και 5 χρόνια στην πολιτική σκηνή.
 
Όταν τον ακούς να μιλά καταλαβαίνεις ότι ο πρωθυπουργός έχει ικανότητες, προσωπικότητα, κατανόηση των διεθνών πράγματων, είναι ισοδύναμος με τους άλλους ευρωπαίους ηγέτες, είναι αγωνιστής, κοσμοπολίτης, ευγενής, έχει Παιδεία.
 
Συχνά επιχειρείται από τα ΜΜΕ και το δημοσιογραφικό κατεστημένο σύγκριση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Ο πρωθυπουργός είναι παρασάγγας ο καλλίτερος όλων. Η απόσταση που χαρακτηρίζει τη διαφορά του από τους υπολοίπους είναι δυσθεώρητη. Εξ ου και η αποδοχή του.
 
Υπάρχουν όμως και αρκετές επιφυλάξεις έως και αντιρρήσεις για τις πολιτικές του και τη συμπεριφορά του ως πρωθυπουργού στο εσωτερικό της χώρας.
 
Είναι συγκεντρωτικός, περιστοιχίζεται από εμπίστους που πολλές φορές δεν έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία, δεν αναδεικνύει νέες προσωπικότητες, είναι εξαιρετικά κομματοτραφής και θέτει το κόμμα υπεράνω όλων. Το στοιχείο αυτό καθίσταται αρνητικό όταν κανείς είναι στο τιμόνι μιας χώρας.
 
Ενώ υπόσχεται τις εξαιρετικά αναγκαίες μεταρρυθμίσεις διστάζει, άγεται και φέρεται από εσωκομματικούς παράγοντες με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να γίνεται αναποτελεσματική, να χάνει το βηματισμό της, να χάνει την ορμή της και το ενδιαφέρον της και τα πράγματα να παραμένουν τελικά ως έχουν και να περιορίζεται σε περιφερειακές βελτιώσεις.
 
Μέχρι σήμερα διαπιστώνουμε ότι υπάρχει και μια σκοτεινή πλευρά του χαρακτήρα του που είναι η κομματική. Ενδιαφέρεται πολύ για το επόμενο εκλογικό αποτέλεσμα και κάνει τα στραβά μάτια στις λαθροχειρίες που είναι βαθιά ριζωμένες στην ελληνική κοινωνία και τις συντεχνίες που την απομυζούν και την έχουν καταδικάσει σε φαύλο κύκλο.
 
Αναφέρουμε επιγραμματικά μερικά εκ των στοιχείων που αναδεικνύουν τα προαναφερθέντα:
  • ·       αδυναμία εφαρμογής των νόμων που επιτείνεται από την πολυνομία και τις απαιτήσεις συντεχνιών. Τακτική λάου, λάου …
  • ·       ανεξέλεγκτη δημόσια διοίκηση,
  • ·       συγκεντρωτισμός και ασφυξία των Περιφερειών και των δημοτικών αρχών,
  • ·       ανεξέλεγκτο ιατρικό, νομικό/δικηγορικό κατεστημένο,
  • ·       Εκτός σχεδίου δόμηση,
  • ·       Μεγαλοκεφαλισμός της πρωτεύουσας και ανεξέλεγκτη μεγέθυνση των πέριξ αυτής δήμων
  • ·       Πλήρης αδιαφορία για τον Πολιτισμό, το Περιβάλλον, την Οικολογία
  • ·       Πανεπιστήμια πολιτικές πασαρέλες και βρώμα …
  • ·       κα., κα., κα., ...
 Δυστυχώς το πολιτικό σύστημα εν τω συνόλω απέτυχε παταγωδώς να εμπνεύσει τους πολίτες και να τους προσφέρει πληροφόρηση και αναλύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται στην ΕΕ και τις ενδεδειγμένες λύσεις.
 
Απευθυνθήκαμε και σε εσάς κ. πρωθυπουργέ …
 

1 Απριλίου 2024

Ευρωεκλογές με βαριά διλήμματα από Μητσοτάκη …

 Αλλά μας αγνοήσατε (κατά την προσφιλή σας μέθοδο). 

Καταλήγουμε λοιπόν ότι και η αποχή θα είναι μεγάλη και για μια ακόμα φορά το πολιτικό σύστημα θα επιβεβαιώσει τις ανικανότητές του και τις απαράδεκτες σκοπιμότητές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου