Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Ευρωεκλογές με βαριά διλήμματα από Μητσοτάκη …

Ισχυρό είναι το διακύβευμα που θέτει ο πρωθυπουργός ενόψει των επερχόμενων ευρωεκλογών, στον απόηχο της απόρριψης της πρότασης μομφής, καθώς τις συνδέει με την πολιτική σταθερότητα στη χώρα

Συνεδρίασε χθες υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη το υπουργικό συμβούλιο, στη διάρκεια του οποίου ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τον νέο κατώτατο μισθό, ο οποίος θα ανέρχεται στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου. [ΑΠΕ-ΜΠΕ]

Συνεχίζοντας ακριβώς από το σημείο που το είχε αφήσει κατά το κλείσιμο της ομιλίας του στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο έθεσε ουσιαστικά το διακύβευμα των επερχόμενων ευρωεκλογών.

«Προσωπικά είχα την ευκαιρία να πω ένα πράγμα το οποίο έχω πει πολλές φορές και εδώ στο υπουργικό συμβούλιο: δεν συγκυβερνούμε με κανένα συμφέρον. Ο καθένας στον ρόλο του», ανέφερε αρχικά, προσθέτοντας πως όλα όσα συμβαίνουν στο πολιτικό σκηνικό αναδεικνύουν «και τη διπλή πολιτική βαρύτητα που αποκτά η αναμέτρηση του Ιουνίου», καθώς «από τη μια μεριά κρίνεται η ελληνική εκπροσώπηση στην Ευρωβουλή, όπου μας περιμένουν σημαντικές μάχες σε πολλά επίπεδα: μεταναστευτικό, άμυνα, ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, περισσότερα κονδύλια για τους αγρότες μας», όμως παράλληλα «στην ίδια κάλπη θα ζυγιστεί προφανώς και η πολιτική σταθερότητα αλλά και η συνέχεια μιας πορείας που, παρά τις δυσκολίες, μας οδηγεί μπροστά» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 30.03.2024 • 07:04).


Όλα αυτά που λέτε αξιότιμε κ. πρωθυπουργέ μας αφήνουν, ως νουνεχείς Έλληνες πολίτες αδιάφορούς.

Έχετε στα χέρια σας ένα όπλο με το οποίο μπορείτε να πολεμήσετε αποτελεσματικά την ενορχηστρωμένη προσπάθεια σύσσωμης της αντιπολίτευσης εντός κυρίως της Βουλής, αλλά και εκτός αυτής, προς απαξίωση της χώρας και των θεσμών της (έστω και αν λειτουργούν υποτυπωδώς).

Λυπούμαι που δεν το καταλάβατε, δεν το προβάλετε και δεν το αξιοποιείτε ήδη.

Πάρτε άμεσα πρωτοβουλίες και θέσατε σε δημόσιο διάλογο τα ευρωπαϊκά θέματα, αυτά για τα οποία οι Έλληνες πολίτες θα κληθούν να ψηφίσουν στις 9 Ιουνίου και προβάλετε σοβαρά και εμπεριστατωμένα τις θέσεις της κυβερνήσεως και του κόμματος της ΝΔ. Επί όλων των πτυχών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Χρησιμοποιείστε λόγο απλό και κατανοητό και επιχειρηματολογήστε για τις απόψεις της κυβερνήσεως και την υπεροχή τους έναντι των απόψεων των άλλων. Και αν χρειαστεί υιοθετήστε κάθε αξιόλογη πρόταση ανεξάρτητα από που προέρχεται.

Επί πλέον δημιουργείστε μηχανισμό και καλέστε του πολίτες να υποβάλλουν προτάσεις, υποδείξεις, στρατηγικές, αιτήματα, σχόλια και κάθε άλλη λογική άποψη, προκειμένου να ακουστεί η Ελληνική φωνή και να καταλάβουν οι ευρωπαίοι ομόλογοί μας, ότι είμαστε φιλοευρωπαίοι, έχουμε σοβαρή άποψη επί όλων των θεμάτων και οι Έλληνες προσβλέπουν στην ενωμένη Ευρώπη για ένα ευοίωνο μέλλον.

Τα λέμε απλά και κατανοητά πιστεύουμε και ελπίζουμε οι αγωνίες μας να γίνονται κατανοητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου