Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Τα χάλια της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης …

Εναλλακτικός τίτλος θα μπορούσε να ήταν «και αυτή την άνοιξη ραγιάδες».

Προχτές ήλθε στο σπίτι υπάλληλος – αγνώστου προελεύσεως – και μου επέδωσε έγγραφο της ΔΟΥ Χολαργού, με πρόσθετο ποσό προς καταβολή 350 € περίπου για ΦΜΑΠ, βάσει νόμου του 2009! Μου είπε ότι πρέπει εντός 10ημέρου να πάω στη ΔΟΥ για διακανονισμό ή αποδοχή.

Χθες πήγα στη ΔΟΥ. Ανέβα στον 3ο όροφο βρες το αντίστοιχο χαρτί, κατέβα στο Ισόγειο για να κοπεί διπλότυπο (ουρά 6 ατόμων), πήγαινε στο Ταμείο (ουρά 20 ατόμων ) για να πληρώσεις (ευτυχώς δέχονται πιστωτικές κάρτες), όλο το ποσό παρά τα όσα έλεγε περί δόσεων το αρχικό χαρτί, πήγαινε στο 3ο πάλι να πάρεις το αρχικό χαρτί υπογεγραμμένο από Δ/ντή και επί τέλους ελεύθερος.

Προς τι η ταλαιπωρία και οι χαμένες ώρες. Το χαράτσι θα μπορούσε να έλθει ταχυδρομικώς, με ένα κωδικό για να πληρώνει ο υπήκοος σε τράπεζα ηλεκτρονικώς ας πούμε.

Αφήστε τις φάτσες δύστροπων, κατσούφηδων και απαξιωτικών υπαλλήλων, με πολλαπλά επιδόματα και θέση αφέντη προς τους καημένους νομιμόφρονες πολίτες. Και συνήθως πληροφορίες δίνουν όχι οι υπάλληλοι, αλλά οι υπήκοοι, που τα έχουν μάθει απ’ έξω και ανακατωτά.

Ασφαλώς οι φοροφυγάδες και οι μάγκες δεν ήταν στην ουρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου