Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Πόσο ακόμα μπορεί να αντέξει η Ελλάδα …

Η μια συντεχνία χτυπά, αμέσως μετά την άλλη. Και όλοι προσπαθούν να διατηρήσουν τα «κεκτημένα» και να μεγιστοποιήσουν τα προνόμιά τους εις βάρος της κοινωνίας που τους ανέχεται, τους μισθοδοτεί και τους κάνει πλούσιους.

Μετά τους κκ. ελεγκτές εναερίου κινήσεως, οι καλοί μας φορτηγατζήδες. Αλήθεια καιρό είχαμε να τους δούμε να αναλαμβάνουν δράση.

Και η κυβέρνηση τι κάνει; Προφανώς επεξεργάζεται σχεδία για το μέλλον μας και την ευημερία μας και δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με ταπεινά και δευτερεύοντα.

Σιγά παιδιά μην κουράζεστε και χρειαστείτε γιατρό, νοσοκομείο και φάρμακα. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε. Ούτε εμείς ούτε καν η Τρόικα.

2 σχόλια:

  1. Θα περίμενε κανείς ότι, έστω και αν διαφωνεί γενικά, η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας το πρόβλημα, που κατά πολλούς η ίδια δημιούργησε, να βάλει τουλάχιστον μια τάξη και να εξαλείψει φαινόμενα που και η ίδια δημιούργησε, είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση στο παρελθόν. Με την ευκαιρία όμως των απεργιακών κινητοποιήσεων μαθαίνουμε ότι το πείφημο Σπατόσημο που είχε επιβάλλει η κυβέρνηση μητσοτάκη το 1990, για την υποστήριξη κατασκευής του νέου αεροδρομίου, ακόμα καταβάλλεται από τους ταλαίπωρους ταξιδιώτες αν και τα χρήματα που συγκεντρώνονται τα τελευταία 20 χρόνια περίπου ουδέποτε πήγαν για τον σκοπό που προέβλεπε ο τότε νόμος αλλα δαπανώνται για αυξήσεις και επιδόματα των απεργών ελεγκτών και γενικώτερα των εργαζομένων στην πολιτική αεροπορία. Και δεν νομίζω ότι υπάρχει νόμος που να μετατρέπει τον σκοπό επιβολής του φόρου αυτού. Αυτό είναι η δεν είναι διαχρονικό σκάνδαλο; Αλλη μια περίπτωση που εργαζόμενοι σε ένα κλάδο που μπορούν να πιέσουν πληρώνονται επί πλέον προκειμένου να κάνουν την δουλειά για την οποία προσελήφθησαν. Μαθαίνουμε επίσης ότι από τα έσοδα του δημοσίου από τις υπερπτήσεις των ξένων αεροσκαφών πάνω από τον Ελληνικό εναέριο χώρο ένα μέρος δίνεται επίσης σαν επίδομα στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Το επιχείρημα είναι ότι η δουλειά τους είναι δύσκολη και επικίνδυνη. Γιατί ; Των υπολοίπων εργαζομένων δεν είναι ; Δεν είναι των γιατρών και των νοσοκόμων, των οδηγών των λεωφορείων και μέσων μαζικής μεταφοράς, των δασκάλων κλπ. Κάπου έχουμε χάσει το μέτρο και δυστυχώς η κυβέρνηση δεν φαίνεται να μπορεί να κάνει κάτι, εγκλωβισμένη, κατά την γνώμη μου, στα παρελθόντα αντιπολιτευτικά πιστεύω της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δείτε το λέγαμε για το Σπατόσημο http://simpleandclear.blogspot.com/2010/03/blog-post_01.html και για τον υπουργό http://simpleandclear.blogspot.com/2010/02/blog-post_20.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή