Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Δημόσια διαπόμπευση και εφαρμογή ενεργού χλευασμού εγκληματιών αστυνομικών …

«… Στις 29 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι συλλήψεις για την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, στο οποίο εμπλέκονται και αστυνομικοί, τρεις εκ των οποίων βρίσκονται ήδη στα χέρια των Αρχών.

Οι συλλήψεις έγιναν χθες (Κυριακή) κατά τη διάρκεια γιγαντιαίας επιχείρησης της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στο Βόλο, το Αγρίνιο και τη Θεσσαλονίκη. Προηγήθηκαν πολύμηνες έρευνες κατά τις οποίες «παγιδεύτηκαν» τα κινητά τηλέφωνα των εμπλεκόμενων προσώπων με τη χρήση του υπερσύγχρονου «κοριού» της ΕΥΠ.

Οι τρεις συλληφθέντες αστυνομικοί υπηρετούσαν στις παραπάνω πόλεις. Πρόκειται για έναν αστυνόμο β', ο οποίος ήταν προϊστάμενος του τμήματος δίωξης ναρκωτικών του Βόλου, και δυο αρχιφύλακες, εκ των οποίων ο ένας υπηρετούσε στο τμήμα αλλοδαπών Θεσσαλονίκης κι ο άλλος στην Ασφάλεια Αγρινίου…» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 31 Δεκεμβρίου 2012).

Τα στοιχεία που δίνονται στη δημοσιότητα είναι πρωτοφανή για την εμπλοκή αστυνομικών, τη συμμορία που είχαν συστήσει, τις μεθόδους λειτουργίας της και τα επακόλουθα εγκλήματα που διέπραξαν εις βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Πρόκειται για μείζον θέμα και δεν μπορεί να υπάρξει μόνον η συνήθης διαδικαστική διαδικασία.

Οι παλιάνθρωποι αυτοί πρέπει να έχουν ειδική μεταχείριση, ας πούμε δημόσια διαπόμπευση και χλευασμού,  και πρέπει να εξευρεθούν νέοι τρόποι ελέγχου και τιμωρίας των προκλητικά επιόρκων.

Μας κάνει επίσης εξαιρετική εντύπωση η περιγραφή στην εφημερίδα Μακεδονία της 1ης Ιανουαρίου 2013, που λέει ότι η σπείρα παρακολουθείτο από το 2011 και είχε διακινήσει 400 κιλά χασίς, 20 κιλά ηρωίνης και 1 κιλό κοκαϊνης.

Αλήθεια τι είδους παρακολούθηση είναι αυτή όταν πέφτουν στην αγορά τέτοιες ποσότητες ναρκωτικών και εισπράττονται τεράστια ποσά, ενώ καταστρέφονται ζωές και υπάρξεις; Όλοι οι αρμόδιοι πρέπει  να δώσουν πειστικές εξηγήσεις και όχι να κάνουν μόνον ανακοινώσεις και δημόσιες σχέσεις. Αλλιώς θα πιστέψουμε ότι κάποιο λάκκο έχει η φάβα.

Ας ελπίσουμε ότι η αργούσα δικαιοσύνη θα κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες, γιατί από πολιτικούς δεν περιμένουμε τίποτε καλό.

2 σχόλια:

  1. το τεκμήριο της αθωότητας του κατηγορούμενου μάλλον απουσιάζει από τη δημοκρατία σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η άποψη που εκφράζετε είναι η εύκολη.

    Δεν καταδικάζω κανένα. Οι πράξεις τους το κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή