Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Eντεκα γιατροί στην υπόθεση DePuy. Η έρευνα του ΣΔΟΕ αποκάλυψε αδικαιολόγητα ποσά ύψους 5.812.000 ευρώ …

«… Στα «δίχτυα» του ΣΔΟΕ βρίσκονται έντεκα γιατροί, οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι εμπλέκονται στην υπόθεση του «μαύρου χρήματος» γύρω από την εταιρεία ορθοπεδικών ειδών DePuy, στο πλαίσιο του σχετικού ελέγχου που διενεργεί το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Από την έρευνα των φορολογικών δηλώσεων των γιατρών προέκυψαν ποσά συνολικού ύψους 5.812.000 ευρώ, που δεν κατέστη δυνατό να δικαιολογηθούν.

Ως αποτέλεσμα της ίδιας έρευνας, δύο ελληνικές επιχειρήσεις ορθοπεδικών προϊόντων προσήλθαν στο υπουργείο Οικονομικών και κατέληξαν σε συμβιβασμό (θα καταβάλουν ποσό ύψους 12.100.000 ευρώ), αποδεχόμενες ότι είχαν παράνομες συναλλαγές με γιατρούς για την προώθηση των προϊόντων τους.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση DePuy, από το ΣΔΟΕ ανακοινώθηκε χθες ότι από τη σχετική έρευνα προέκυψαν ότι εταιρεία ελληνικών συμφερόντων με έδρα τη νήσο Μαν δωροδόκησε ορθοπεδικούς γιατρούς δημόσιων νοσοκομείων στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα, προκειμένου να προωθήσουν τα προϊόντα της DePuy…» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Hμερομηνία δημοσίευσης: 16-02-13).

Μας φαίνεται πολύ λογικό να εξεταστεί κατά πόσον οι επεμβάσεις που πραγματοποίησαν οι επίορκοι ιατροί ήταν ιατρικώς και δεοντολογικώς απαραίτητες και προς όφελος των ασθενών. Αλήθεια θα ασχοληθούν ο εκπληκτικός και αγαθοεργός Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (του εξαιρετικού κ. Πατούλη, του Α’) και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος;

Ίσως τότε να ησυχάσουμε. Πρέπει βέβαια να μάθουμε και τα ονόματα των κυρίων αυτών.

Ενδιαφέρον θα ήταν επίσης να μάθουμε τι έκαναν τα χρήματα που συγκέντρωναν (ασφαλώς και δεν είναι μόνον αυτά που εντόπισε ο ΣΔΟΕ) οι φερέλπιδες κκ. ιατροί, κόσμημα του ιατρικού τόξου, όπως έγινε της μόδας να λέγεται στις ημέρες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου