Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


7 Φεβρουαρίου 2013

Αλήθειες που σχεδόν όλοι αντιλαμβανόμαστε αλλά δεν αξιοποιούμε …


Διαβάσαμε με ενδιαφέρον τη συνέντευξη στον κ. Ηλια Mαγκλινη και στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 27ης Ιανουαρίου 2013, του κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου, καθηγητή Οικονομικών στο Bard College, με τίτλο «Το ζητούμενο στην Ελλάδα είναι η αλλαγή νοοτροπίας».
Ο κ. καθηγητής λέει ότι «Συμβάλαμε όλοι στο πελατειακό σύστημα και τώρα ήρθε ο λογαριασμός».


Συμφωνούμε απόλυτα.

Ωστόσο λέει επίσης ότι «Τώρα πια ζούμε σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία. Δεν υπάρχουν σύνορα, δεν υπάρχει χώρος, σχεδόν δεν υπάρχει χρήμα! Οι συναλλαγές γίνονται ηλεκτρονικά, διαδικτυακά, το χρήμα είναι άυλο. Σκεφτείτε, η παγκόσμια χρηματοπιστωτική αγορά είναι τριάντα φορές μεγαλύτερη από το παγκόσμιο ΑΕΠ, που ανέρχεται στα 75 τρισ., δηλαδή μιλάμε για ένα ποσό τριάντα φορές μεγαλύτερο από αυτό, οπότε η παγκόσμια οικονομία κινείται από τη χρηματοπιστωτική συναλλαγή όχι από αυτό που λέμε πραγματική οικονομία. Δεν μας ενδιαφέρει πια η πραγματική οικονομία. Αυτές τις αγορές έχει επιδοτήσει η αμερικανική κεντρική τράπεζα. Ηταν σαν να έλεγε, “θα ανταμείβω αυτούς που ξοδεύουν αχαλίνωτα και δεν έχουν δημοσιονομική πολιτική”. Το πρόβλημα είναι ότι αναγκαστικά οδηγούμεθα από τις χρηματοπιστωτικές αγορές, όχι από την πραγματική οικονομία».

Εδώ νομίζουμε ότι ο κ. καθηγητής συμφωνεί μάλλον με την άποψη που εκφράσαμε στο σχόλιο «Η οικονομική κρίση οφείλεται στην εκπληκτική ανάπτυξη των τεχνολογιών πληροφορικής και του διαδικτύου …»,  που κάναμε στις 21 Δεκεμβρίου του 2008.

Θα χαρούμε να ακούσουμε και άλλες απόψεις.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου