Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Νέα δεδομένα θέτει το χωροταξικό σχέδιο για τουριστικά χωριά …

«… Ηταν μία από τις σημαντικότερες αλλαγές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια σε νομοθετικό επίπεδο κι όμως, πέρασε σχεδόν απαρατήρητη. Ο λόγος για τη θεσμοθέτηση της δυνατότητας πολεοδόμησης δημοσίων και ιδιωτικών εκτάσεων σε εκτός σχεδίου περιοχές με προνομιακούς όρους, για τη δημιουργία τουριστικών χωριών. Το τελευταίο κομμάτι στο παζλ των ρυθμίσεων ήταν η τροποποίηση, πριν από λίγες ημέρες, του ειδικού χωροταξικού πλαισίου για τον τουρισμό …»

Και παρακάτω

«… Πάντως, όπως αναδείχθηκε κατά τη διαδικασία γνωμοδότησης επί του σχεδίου στο Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξίας, δεν έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά η ύπαρξη μιας αγοράς γι’ αυτά τα τουριστικά χωριά, πολλώ δε μάλλον όταν στη χώρα μας υπάρχουν 55.000 απούλητες εξοχικές κατοικίες στα νησιά και εκατοντάδες χιλιάδες στην Ισπανία και την Τουρκία, όπου το μοντέλο αυτό εφαρμόζεται για χρόνια …» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 4 Ιανουαρίου 2014).

Εξαιρετικά.

Αν αληθεύουν όσο περιλαμβάνονται στο άρθρο, βλέπουμε να μη γίνεται τίποτε  σοβαρό στη χώρα.

Οι ρυθμίσεις μυρίζουν ανικανότητα σχεδιασμού, προγραμματισμού και μελέτης, τεχνικές στο πόδι, γειτονιά, κομματοκρατία, άγνοια των διεθνών εξελίξεων, έντονα διαπλοκή και μόνη στρατηγική το «γιούρια στον ταμπλά με τα κουλούρια».

Ακριβώς τα ίδια που είδαμε με τις ρυθμίσεις περί αυθαιρέτων και συμπερασματικά την προκλητική τιμωρία όλων των νομοταγών πολιτών και τον επίσημο εξευτελισμό του κράτους δικαίου και των νόμων. Το χειρότερο δε όλων, με τη σύμπραξη και τις ευλογίες των ευρωπαίων, όπως λέγαμε στο http://simpleandclear.blogspot.gr/2013/04/blog-post_18.html

ΥΓ: Μας εκπλήσσει συνεχώς ο αποκλεισμός των πολιτών από τις εξελίξεις που τους αφορούν άμεσα. Συνεχίζεται ακόμα και τώρα ο κεντρικός, τύπου σοβιέτ, σχεδιασμός και η εκτέλεση των αποφάσεων, και όποιον πάρει ο Χάρος. Είμαστε φωνή βοώντος εν τη ερήμω; (βλέπετε http://simpleandclear.blogspot.gr/2013/02/ra-rethink-athens.html και http://simpleandclear.blogspot.gr/2013/08/blog-post_19.html ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου