Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Κήποι και τραμ στην Πανεπιστημίου, εγκατάλειψη στον Φαληρικό Όρμο …

«… Ηταν οι δύο μεγάλες αναπλάσεις, οι οποίες υπόσχονταν να φέρουν μέχρι το τέλος του 2015 κάτι ολότελα νέο στη ζωή στην πρωτεύουσα, πυροδοτώντας τη νέα αστική αισιοδοξία. Κοινό τους χαρακτηριστικό ότι με προτροπή της Πολιτείας, προκειμένου να εξοικονομηθούν χρόνος και πόροι, όλες οι απαραίτητες μελέτες θα υλοποιούνταν με ευθύνη και χρηματοδότηση δύο σημαντικών ιδρυμάτων. Το πρώτο έργο, η ανάπλαση της οδού Πανεπιστημίου, ανακοινώθηκε χθες ότι βρίσκεται ένα βήμα πριν από τη δημοπράτηση, παραμένοντας έστω και με κάποια καθυστέρηση εντός χρονοδιαγράμματος. Το δεύτερο έργο, η ανάπλαση του Φαληρικού Ορμου, δεν εντάχθηκε ποτέ σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και εγκαταλείφθηκε σιωπηρά, παρά την τεράστια επίδραση που εκτιμάται ότι θα είχε στο παραμελημένο παραλιακό μέτωπο της Αθήνας.
 
Χθες, λοιπόν, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης ανακοίνωσε ότι υπέγραψε την απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ) για την ανάπλαση της οδού …» (ΚΑΘΗΜΝΕΡΙΝΗ, 13 Φεβρουαρίου 2014).

Οι πολιτικοί για ακόμα μια φορά αποδεικνύονται πολύ μικροί, πολύ διαπλεκόμενοι και τελικώς άχρηστοι και για τους πολίτες και για την κοινωνία και περισσότερο από όλα για το μέλλον και τα παιδιά μας.

Ο κ. Μανιάτης, ο κ. Καλαφάτης, οι κ. Σγουρός, ο πρωθυπουργός, αλλά και ο δήμαρχοι κκ. Καμίνης και Ασκούνης, πρέπει  να βγουν ενώπιον των πολιτών και να εξηγήσουν τις αποφάσεις τους (;).

Πρέπει  επίσης να μιλήσει και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρότι δεν πρέπει να εμπλακεί στην υποβόσκουσα πολιτική αντιπαράθεση και διαπλοκή.

Φθάνει πια στις αποφάσεις για το «καλό μας» που μόνον δεινά συσσωρεύουν στην έρημη Αθήνα πειραματόζωο και όλη την Ελλάδα.

Αίσχος!!!!!

ΥΓ: Γράψαμε επί του θέματος στις 8 Φεβρουαρίου (βλέπετε  http://simpleandclear.blogspot.gr/2014/02/blog-post_8014.html ) και στείλαμε την πρότασή μας σε όλους τους αρμοδίους, αλλά και πάλι μας αγνόησαν. Τους χαλάμε φαίνεται τα σχέδια για εξασφάλιση πόρων από μεγαλοεργολάβους – ναι αυτό το στιβαρό και ακατανίκητο σύστημα και μηχανισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου