Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


16 Φεβρουαρίου 2014

Τίθεται θέμα δημοσίου ελέγχου …

Ο βόρβορος του κ. Άκη και των πολλών εκλεκτών μελών της ελληνικής κοινωνίας που δραστηριοποιούνται στις προμήθειες των ενόπλων δυνάμεων - πολιτών και στρατιωτικών - δείχνει τη πλήρη ασυδοσία την οποία απολαμβάνουν οι πολιτικοί και ιδιαίτερα οι υπουργοί. Τόσο στις προσωπικές τους λειτουργίες, αλλά και σε όλα το φάσμα των υπηρεσιών που εποπτεύουν ή έχουν εκ του νόμου αρμοδιότητα. 

Το παράδειγμα του κ. Άκη, που ησχολείτο μόνον με τις μίζες και τη διαχείριση του παράνομου πλούτου του και της παράνομα αποκτηθείσης περιούσιας, πρέπει να κινητοποιήσει όλους τους πολίτες.

Δεν είναι δε προφανές πως μπορεί να κινητοποιηθεί και η τυφλή, μουγκή και κουφή δικαιοσύνη.

Οι πολίτες πρέπει  να απαιτήσουν τη θέσπιση κανόνων διαφάνειας και  κοινωνικού ελέγχου, σε όλα τα επίπεδα του δημοσίου βίου.

Απορούμε ακόμα και γιατί η ΕΕ, η Τρόικα και οι κυβερνήσεις των χωρών μελών της ΕΕ δεν ασχολούνται με το θέμα και δεν επιβάλλουν τους ευρωπαϊκούς κανόνες διαφάνειας και αποτελεσματικότητας.  

Α, ναι. Και να επιβάλλουν στις εταιρείες τους να μη λαδώνουν. Και όσοι λαδώνουν να έχουν τις ίδιες συνέπειες και ποινές με αυτούς που τα παίρνουν, κοινώς λαδώνονται.

Έτσι απλά και κατανοητά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου