Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Έρχεται η «νέα γενιά» επαγγελματικής ζωής …

« ... Με τον εντυπωσιακό τίτλο «Οι Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) θα αλλάξουν την επόμενη γενιά της επαγγελματικής ζωής μας», το Ericsson Networked Society Lab ( www.ericsson.com ) μας ανακοινώνει ότι αυτό που θα ενδιαφέρει πρωτίστως τους εργοδότες όσο και τους ίδιους τους εργαζόμενους, δεν θα είναι πλέον το πού, ποτέ και πώς εκτελείται μια εργασία, αλλά το τελικό αποτέλεσμα και το αν δημιουργεί αξία.

Ζητούμενο επίσης είναι και το νόημα που δίνει η εργασία στον εργαζόμενο, ως κίνητρο για την προσέλκυση ταλαντούχων ατόμων …» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ , 02.02.2014).

Βρίσκουμε την είδηση εξαιρετικά σημαντική. Το ερώτημα είναι ποιος στην Ελλάδα είναι προετοιμασμένος και αποφασισμένος να συζητήσει δημοσίως τα θέματα αυτά και να χαράξει τις κατάλληλες πολιτικές και στρατηγικές. Μήπως τα ΑΕΙ; Μήπως η ΓΣΕΕ, μήπως η Ακαδημία, μήπως οι πολλοί και αυτόδιαφημιζόμενοι φορείς κοινωνικού διαλόγου και ΜΚΟ;, Μήπως ο ΣΕΠΕ;.

Κάποτε έγινε προσπάθεια και στην Ελλάδα για τα θέματα προοπτικής διερεύνησης, αλλά το θέμα και τον ενδιαφέρον εξαντλήθηκε μόλις τελείωσαν τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Και αυτό για τους προφανείς λόγους ότι δεν υπάρχει γνήσιο ενδιαφέρον για τα μελλούμενα και επαρκείς επιστημονικές γνώσεις, αλλά μόνο διάθεση κακής αντιγραφής και όρεξη για εύκολα εισοδήματα και στιγμιαίο κύρος.

Μακάρι να διατυπωθούν και απόψεις από κάθε άλλο πολίτη που βρίσκει το θέμα και ενδιαφέρον και σημαντικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου