Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Η πολιτική λογική του «bon pour l’ orient» …

Εντοπίσαμε ενδιαφέροντα στοιχεία στο άρθρο του κ. Θόδωρου Σκυλακάκη (πρόεδρου της Δράσης και ευρωβουλευτή των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών), το οποίο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 11.05.2014).

Το άρθρο αρχίζει ως εξής:  «… Όπως αποκάλυψε η «Καθημερινή» την περασμένη Κυριακή, πρόσφατα ψηφίστηκαν πέντε διαφορετικές διατάξεις που απαλλάσσουν από ποινικές ευθύνες αξιωματούχους που διαχειρίστηκαν παράνομα δημόσιο χρήμα, «νομιμοποιούν» παράνομες πληρωμές από κρατικούς φορείς και παραγράφουν ποινικές ευθύνες σκανδάλων σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που επιχορηγούνται από το κράτος (εκ των επωφελούμενων, και προφυλακισμένος για διακίνηση μαύρου χρήματος στην υπόθεση των υποβρυχίων) …».

Είμαστε και εμείς της άποψης ότι πράγματι οι Ευρωπαίοι μας θεωρούν κάφρους και ότι αξίζουμε πολύ λιγότερο από εκείνους.

Είναι αλήθεια ότι η περίφημη Τρόικα ενέκρινε τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων (βλέπετε Ντροπή στη Τρόικα και ιδιαίτερα τους Ευρωπαίους ηγέτες … ) , δεν επιβάλλει τη καθολική χρήση τη πληροφορικής και της τηλεματικής, ανέχεται τις προκλητικές συμπεριφορές όπως η πρόταση των 185 βολευτών να μην ισχύσει η προαιρετική εγγραφή στα επιμελητήρια (νόμο που οι ίδιοι ψήφησαν!), και δεκάδες άλλα ωραία παρόμοια, που δείχνουν ότι κάποιο λάκκο έχει η φάβα.

Στις 9 Μαΐου 2014, αναφερθήκαμε στο άρθρο με τίτλο Η ενοποίηση και οι μαφίες του Νότου … , του κ. Πάσχου Μαδραβέλη και ευχηθήκαμε να μην είναι αυτό το μέλλον μας.

Ωστόσο το γεγονός ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες άφησαν το άθλιο ελληνικό σύστημα, με το οποίο συναλλάσσονταν, χασκογελούσαν και αγκαλιάζονταν επί 30 και πλέον χρόνια, να φέρει την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού, μας κάνουν καχύποπτους και απαισιόδοξους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου