Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Ανακούφιση από τη συμφωνία, κατάθλιψη από τις δηλώσεις αμετανόητου ηγετίσκου ...

Αλ. Τσίπρας: Δύσκολες αποφάσεις αλλά παρελθόν το Grexit


Για δύσκολες αποφάσεις που χρειάστηκε να πάρει η ελληνική πλευρά προκειμένου να αποτρέψει «την επιδίωξη για μεταφορά της δημόσιας περιουσίας στο εξωτερικό και το σχέδιο κατάρρευσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν υφεσιακά μέτρα στη συμφωνία, ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι τα βάρη θα κατανεμηθούν με κοινωνική δικαιοσύνη.
«Δώσαμε μάχη και παλέψαμε μέχρι τέλους προκειμένου να διεκδικήσουμε μία συμφωνία που θα κρατήσει τη χώρα στα πόδια της. Βρεθήκαμε μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις και σκληρά διλήμματα» περίεγραμε ο κ. Τσίπρας.
«Η απόφαση κρατάει την Ελλάδα σε συνθήκες χρηαμτοδοτικής ευστάθειας, δυνατότητες ανάκαμψης. Η υλοποίησή της είναι δύσκολη, τα μέτρα θα δημιουργήσουν υφεσιακές τάσεις» παραδέχτηκε.
Χαρακτήρισε τις αποφάσεις που έλαβε η κυβέρνηση δύσκολες και στόχος τους ήταν «να αποτρέψουμε την επιδίωξη για μεταφορά της δημόσιας περιουσίας στο εξωτερικό, το σχέδιο για κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος που είχε μέχρι τη λεπτομέρειά του σχεδιαστεί και είχε αρχίσει να υλοποιείται».


Στα υπέρ της συμφωνίας ο Πρωθυπουργός κατέταξε την αναδιάρθρωση του χρέους. «Γνωρίζαμε ότι δεν θα ήταν εύκολη διαπραγμάτευση» ανέφερε. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι «σημαντική παρακαταθήκη» αποτελεί η «αναγκαία αλλαγή της Ευρώπης».
«Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να κερδίσουμε τη χαμένη κυριαρχία μας» ανέφερε και πρόσθεσε ότι «στείλαμε το μήνυμα της αξιοπρέπειας σε όλο τον κόσμο, αυτή είναι η πιο σημαντική παρακαταθήκη».
Εμφανίστηκε βέβαιος ότι στο τέλος της ημέρας η μάχη θα δικαιωθεί.
Εξέφρασε την ελπίδα ότι τόσο το πακέτο των 35 δισ. η αναδιάρθρωση και η εξασφαλισμένη χρηματοδότηση θα δημιουργήσουν την αίσθηση ότι το Grexit αποτελεί παρελθόν και θα δημιουργήσει κύμα επενδύσεων που θα αντισταθμίσει τις υφεσιακές τάσεις. (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ,

UPD:12:01, Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015 11:00).

Θαυμάσια ανακούφιση και ελπίδα για το δύσκολο έως καταθλιπτικό μέλλον. 

Μας έκαναν όμως μεγάλη εντύπωση οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ελλάδος, κ. Αλέξη Τσίπρα. 

Απαράδεκτες και ανάλογες ηγετίσκου, που αφού δημιούργησε πρώτα το τεράστιο πρόβλημα ο ίδιος, τώρα επαίρεται ότι έδωσε λύση. 

Η μόνη διέξοδος στο αδιέξοδο που προετοιμάζει η εκπληκτική διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι η δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητος, με σκοπό να υλοποιηθούν όσα συμφωνήθηκαν.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου