Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Χαρίστε τα πρόστιμα, ξευτιλίστε τους νόμους ...

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για γεωτρήσεις από το υπ. Περιβάλλοντος
Σε νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις, προκειμένου να προσελκύσει όσους δεν έχουν μέχρι την Τετάρτη ζητήσει (ως οφείλουν) άδεια χρήσης νερού, (λ.χ. γεωτρήσεις, πηγάδια) προχωρά το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Πιο συγκεκριμένα, όσοι υποβάλλουν αίτηση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου δεν θα πληρώσουν πρόστιμο ως εκπρόθεσμοι, ενώ όσοι υποβάλλουν αίτηση από την 1η Οκτωβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου θα πληρώσουν πρόστιμο 50 ευρώ για κάθε μήνα καθυστέρησης.


Από την 1η Ιανουαρίου 2016 θα ισχύει κανονικά πρόστιμο από 1.000 ευρώ έως 2.000 ευρώ. «Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην ολοκληρωμένη διαχείριση των υδατικών πόρων και καλούμε τους πολίτες να υποβάλουν έγκαιρα, μετά τη δημοσίευση της σχετικής τροποποίησης της ΚΥΑ, τις αιτήσεις τους κάνοντας χρήση των ευνοϊκών όρων που τους παρέχονται», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Τσιρώνης. (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 21 Ιουλίου 2015).


Με ποιο δικαίωμα ο κ. αν. υπουργός Περιβάλλοντος κάνει ότι θέλει και αναιρεί τα προβλεπόμενα;  Φυσικά για να νοιώθουν ηλίθιοι όσοι πλήρωσαν μέχρι τώρα ότι λέει ο νόμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου