Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Προς μια βελτίωση του νομισματικού συστήματος της Ε.Ε. …

Διαβάσαμε το δύσκολα να κατανοηθεί από απλό πολίτη άρθρο του κ. ΔΗΜΗΤΡΗ Β. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, 30.04.2016).

« … Ο​​λο και περισσότεροι οικονομολόγοι και αναλυτές πιστεύουν πως η οικονομική πολιτική που ακολουθούν ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες θα υπονομεύσει τους κανόνες της νομισματικής ένωσης, προκαλώντας τελικά είτε την κατάλυση κάθε συνοχής στην Ευρώπη είτε μια παρατεταμένη περίοδο στασιμότητας.
Δεν επικρατεί, όμως, συμφωνία ως προς το πώς μπορεί να βελτιωθεί η αρχιτεκτονική της ΟΝΕ. Το αποτέλεσμα είναι να γίνεται μια συζήτηση για το πώς μπορούν να αναμορφωθούν οι θεσμοί της Ευρωζώνης, το σχέδιο που συχνά ακούμε να αναφέρεται ως «Σχέδιο Α» ή το «Σχέδιο Β», που επικεντρώνεται στην εφαρμογή εσωτερικών πολιτικών που δεν αντιβαίνουν τις υφιστάμενες συμφωνίες της Ευρωζώνης. Στο άρθρο μου αυτό θα εστιάσω μόνον σε μια συγκεκριμένη πολιτική που αποτελεί τμήμα του Σχεδίου Α και αφορά ορισμένες απλές μεταβολές στη λειτουργία του συστήματος Target 2 (διατραπεζικό σύστημα διασυνοριακών πληρωμών σε πραγματικό χρόνο σε όλη την Ε.Ε.) της ΕΚΤ. Οι μεταβολές αυτές θα συνεισφέρουν σε μια πιο βιώσιμη νομισματική αρχιτεκτονική …».

Με αφορμή λοιπόν το άρθρο αυτό κάναμε ορισμένες σκέψεις που αν ακολουθηθούν ίσως βελτιώσουν τη γενική οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα ή ίσως συμβάλλουν στη καλύτερη κατανόησή της και μόνον και στις μελλοντικές προοπτικές της.

Για να μπορέσουν απόψεις και προτάσεις σαν αυτές του κ. Παπαδημητρίου να γίνουν κατανοητές από περισσότερους πολίτες και όχι μόνον τους ειδικούς και τους παράγοντες της οικονομικής ίσως ζωής, θα πρέπει απόψεις αυτού του είδους εκτός τη δημοσίευση τους να συ ζητώνται μεταξύ μικρού αριθμού κατάλληλα επιλεγμένων ειδικών, με επικοινωνιακές ικανότητες και αρετές και λόγο ευθύ, επιστημονικά ΄τεκμηριωμένο και εύκολα κατανοήσιμο από τους πολίτες με γνώσεις Λυκείου τουλάχιστον.

Τις εκπομπές αυτές θα μπορούσαν να υιοθετήσουν άμεσα τα ΜΜΕ που δημοσιεύουν και φιλοξενούν τις απόψεις αυτές – παράδειγμα το συγκρότημα τιβί και ραδιόφωνο του Σκάι  εν προκειμένω – και στα πλαίσια της υποχρέωσής των για  συμβολή στην παιδεία των πολιτών και της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Τα σχετικά δε βίντεο θα πρέπει να είναι  διαθέσιμα για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ενώ οι ώρες της πρώτης προβολής των συζητήσεων αυτών πρέπει απαραιτήτως να είναι μεταξύ των ωρών 21:00 και 23:00, καθημερνών. Έτσι θα εξασφαλίζεται μεγάλη σχετικά ακροαματικότητα, ενώ θα πρέπει να υπάρχουν και επαναλήψεις από τα κρατικά ΜΜΕ και δυνατότητες ερωτήσεων, υποδείξεων και σχολίων από πολίτες (όχι απαραιτήτως σε πραγματικό χρόνο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου