Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Αλήθειες, ψέματα, αυταπάτες, εμπαιγμός και άλλα …

Διαβάσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον το άρθρο ου κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ «Τι έγινε λοιπόν με το χρέος στο τελευταίο Eurogroup;», στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 15ης Μάιου 2016 (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 15.05.2016 : 19:28).

Ιδιαίτερη εντύπωση μας προξένησε η παράγραφος περί «παρούσας» αξίας του χρέους:

« …Πρόκειται για την ορθή και δίκαιη απεικόνιση του ελληνικού χρέους σε παρούσα και όχι ονομαστική αξία. Η μεγάλη θετική ιδιαιτερότητα του ελληνικού χρέους συνίσταται στο ότι η απόσταση μεταξύ ονομαστικής και παρούσας αξίας ξεπερνά τις 80 μονάδες του ΑΕΠ, ενώ σε όλες τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης η διαφορά αυτή είναι περίπου 5 μονάδες του ΑΕΠ. Η τελευταία γερμανική ακαδημαϊκή μελέτη επί αυτού (Schumacher / Weder di Mauro, Brookings papers, September 10-11/2015) υπολογίζει την παρούσα αξία στο 98% του ΑΕΠ και όχι στο 180% που είναι το επίπεδο ονομαστικής αξίας. Υπάρχουν πολύ πιο ριζοσπαστικοί υπολογισμοί της παρούσας αξίας, αλλά ας λάβουμε ως βάση αυτόν τον συμβατικό υπολογισμό …».

Η ίδια λογική παρουσιάστηκε και στο άρθρο του κ. Πολ Καζαριάν (βλέπετε http://simpleandclear.blogspot.gr/2016/04/blog-post_71.html) και πρέπει - επιμένουμε και πάλι – να συζητηθεί δημοσίως και λεπτομερώς η νέα αυτή προσέγγιση για το Ελληνικό χρέος.

Με την ευκαιρία θέλουμε επίσης να επαναλάβουμε (βλέπετε π,χ, http://simpleandclear.blogspot.gr/2016/01/blog-post_11.html κ.α. ) ότι ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος αποτελεί άρτια ενημερωμένο και καταρτισμένο δημόσιο πρόσωπο και πρέπει να παραμείνει διαθέσιμος στις Ελληνικές κυβερνήσεις ως γνώστης των θεμάτων και  έμπειρος διαπραγματευτής. Λογικά θα πρέπει επίσης να παραμείνει εκτός πολιτικής σκηνής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου