Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μαςΤόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Παραινέσεις και μαθήματα για το Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών …

Παραδόθηκε το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος στις 23 Φεβρουαρίου, του  σωτηρίου έτους 2017, στο Ελληνικό δημόσιο. Παρουσία του πρωθυπουργού κ.Τσίπρα.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη. Αν και ο κ. πρωθυπουργός το είπε και το έκανε. Λίγες ημέρες μετά και πάρα τις έντονες αντιδράσεις, διόρισε πρόεδρο τον ηθοποιό κ. Γιώργο Κιμούλη. Έναν άσχετο.

Στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 27ης Φεβρουαρίου έγραψαν άρθρα σχετικά το Κέντρο και το γεγονός της μεταβίβασης στο δημόσιο, οι κκ. Αλέξης Παπαχελάς «Τέσσερα μαθήματα για πολιτικούς και πολίτες» και Στάθης Καλύβας «Πεδίο παρακμής ή αναγέννησης;».

Άρθρα σοβαρά και κατάλληλα για προβληματισμό όλων μας. Περισσότερο από όλους βέβαια για τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, που δεν φαίνεται να συγκινείται από τίποτε.

Και τα δύο άρθρα επιτελούν και ένα πρόσθετο έργο. Αποτελούν υποδείξεις και προτρέπουν σε προβληματισμό για το κυοφορούμενο Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, που από το 1994 προτείναμε να λάβει τη μορφή ενός Σύγχρονου Ασκληπιακού Πάκου, που «Ασκληπιείου Πάρκου Αθηνών/ων – βλέπετε
http://asclepieion.mpl.uoa.gr/parko/

Ανοικτοί δημόσιοι χώροι με εκπαιδευτικό /ενημερωτικό χαρακτήρα.
Ανοικτό Μουσείο Βιολογίας και Ιατρικής


Δημοσίευση σχολίου