Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μαςΤόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΕΒΕΛΑΚΗΣ Οι απροσδόκητες συνέπειες της διασπορικής ψήφου …

Ο​​ι Τούρκοι του εξωτερικού απέκτησαν πρόσφατα το δικαίωμα να ψηφίζουν και εκτός Τουρκίας. Στις εκλογές της 7ης Ιουνίου 2015, η ψήφος τους επηρέασε τις πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία. Η εμπειρία αυτή ωθεί σήμερα τον Τούρκο πρόεδρο, στη μείζονα προσπάθεια να κερδίσει το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, να κινητοποιήσει τους Τούρκους μετανάστες στη Γερμανία, στην Ολλανδία, στη Γαλλία και όπου αλλού. Οι ευρωπαϊκές χώρες αντιτίθενται, καθώς θεωρούν επικίνδυνο να εισαγάγουν εξωγενείς πολιτικές αντιπαραθέσεις στο έδαφός τους, με αποτέλεσμα μια σοβαρή τουρκοευρωπαϊκή σύγκρουση … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 19.03.2017 : 20:19).

Είχαμε την άποψη ότι οι Έλληνες του εξωτερικού πρέπει να συμμετέχουν στις εθνικές εκλογές, εφόσον είναι προσωρινώς διαμένοντες στο εξωτερικό. Και δεν θα θέλαμε να δούμε ποτέ εικόνες παρόμοιες με αυτές που δημιουργούν και προκαλούν οι Τούρκοι πολιτικοί και διχάζουν τους πολίτες στο έδαφος άλλων χωρών.
Διαβάζοντας το άρθρο του κ. Πρεβελάκη, αρχίσαμε να κάνουμε και άλλες σκέψεις.

Θα είναι ευχής έργο να ακούσει κανείς και άλλες απόψεις, προτού διαμορφώσει τη δική του άποψη.
Δημοσίευση σχολίου