Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μαςΤόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

Τόμσεν: Γιατί επιμένουμε σε μείωση αφορολογήτου και συντάξεων ...

Συντάξεις που δεν αντέχει το ασφαλιστικό σύστημα και υψηλοί φόροι σε περιορισμένη φορολογική βάση αποτελούν τα δύο βασικά δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας, σύμφωνα με την παρουσίαση του διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεντην περασμένη Τετάρτη στο Κέντρο Σπουδών Νοτιοανατολικής Ευρώπης του Κολεγίου St. Antony’s στην Οξφόρδη.

Ο Δανός, που μίλησε σε αυστηρά τεχνοκρατικό τόνο, αποφεύγοντας πολιτικές αιχμές προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, παρουσίασε στοιχεία για να εξηγήσει γιατί θέτει ως όρους στη διαπραγμάτευση την περικοπή των προσωπικών διαφορών και τη μείωση του αφορολόγητου. Τα στοιχεία αυτά –τα οποία έχουν αμφισβητήσει τόσο η κυβέρνηση όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατά το παρελθόν– είναι τα εξής:
1. Φορολογικό: Πάνω από το 60% των νοικοκυριών εξαιρείται από τη φορολογία εισοδήματος, έναντι 10% περίπου στην Ευρωζώνη. Το όριο του αφορολόγητου βρίσκεται στο 40% των μέσων αμοιβών (έναντι 20% περίπου στην Ευρωζώνη).
2. Ασφαλιστικό: Στην Ελλάδα η κύρια σύνταξη (1.152 ευρώ τον μήνα) αντιστοιχεί σε ποσοστό 78% της μέσης αμοιβής (1.470 ευρώ τον μήνα), ενώ στη Γερμανία αντιστοιχεί μόλις στο 41% (3.134 ευρώ ο μέσος μισθός και 1.278 ευρώ η κύρια σύνταξη). Επιπλέον, η ηλικία συνταξιοδότησης είναι στην Ελλάδα 5 χρόνια μικρότερη και η αναλογία των συντάξεων εφ’ όρου ζωής προς τις εισφορές που έχει πληρώσει ο συνταξιούχος πολύ μεγαλύτερη (280% έναντι 130% στη Γερμανία). Τέλος, το κράτος μεταβιβάζει το 10,7% του ΑΕΠ στο ασφαλιστικό σύστημα, έναντι 3,1% του ΑΕΠ στη Γερμανία. (
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ 11:32, 28 Μαρτίου 2017).

Λογικά, τα στοιχεία που δίνει ο κ. Τόμσεν είναι έγκυρα και κατόπιν αυτού μόνο να συμφωνήσει κανείς μαζί του μπορεί.

Όλα τα άλλα που ακούγονται στην Ελλάδα είναι  λαϊκισμός του αισχίστου είδους και αφορά μόνον κομματόσκυλα και παράλογους συνοδοιπόρους και όχι έλλογους πολίτες που αντιμετωπίζουν τις καθημερινές δυσκολότατες προκλήσεις της ζωής.
Δημοσίευση σχολίου