Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μαςΤόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

Το νέο τουρκικό casus belli ….

Διαβάσαμε το άρθρο του κ. ΝΙΚΟΥ ΣΤΕΛΓΙΑ «Ένα παλιό δόγμα που επαναφέρει τώρα η Άγκυρα» και το μυαλό μας πήρε φωτιά.×
« … Την προηγούμενη εβδομάδα, λίγο πριν από την επίσκεψή του στις ΗΠΑ και τη συνάντησή του με τον νέο υπουργό Εξωτερικών της χώρας, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επέλεξε την εφημερίδα Washington Times, η οποία διατηρεί στενούς δεσμούς με τους συντηρητικούς κύκλους των ΗΠΑ, προκειμένου να στείλει το δικό του ιδιαίτερο μήνυμα για το Κυπριακό. Υπογραμμίζοντας σημαντικά σημεία στο άρθρο γνώμης του, ο κ. Τσαβούσογλου πραγματοποίησε ειδική μνεία στη σημασία της ελληνοτουρκικής ισορροπίας στην Κύπρο …» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 14:09, 26 Μαρτίου 2017).

Δεν πέρασαν πολλές ημέρες από εκείνη που αναρτήσαμε το σχόλιο  http://simpleandclear.blogspot.gr/2017/03/blog-post_20.html .

Φαίνεται να έχουμε δίκιο, αν και τα πράγματα θα εξελιχθούν βραδέως και απαιτείται εξαιρετική προσοχή από την Ελλάδα και τους φίλους της. Η στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ, Ισραήλ και Αίγυπτο, Λίβανο και Ιορδανία είναι απαραίτητα στοιχεία της Ελληνικής πολιτικής. Στενές σχέσεις πρέπει επίσης να επιδιωχθούν με τη Ρωσία και τη Βουλγαρία, τις χώρες του Καυκάσου, ενώ πρέπει να βρεθεί τρόπος να περιοριστεί ο Αλβανικός εμπρηστικός εθνικισμός και οι τυχόν κινήσεις της μεγάλης Αλβανικής μειονότητας στην Ελλάδα. Σχετικό και πολύ αποκαλυπτικό είναι το άρθρο «Εκρηκτικό πάλι το κλίμα στα Βαλκάνια...» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΣΜΟΣ, 27.03.2017 : 12:20).

Πρέπει επίσης να βρεθεί επειγόντως τρόπος συνεργασία με τη ΦΥΡΟΜ, παρά τις διαφορές μας και το αδιέξοδο στο οποίο έχουμε περιέλθει, με τη λογική ότι ανοιχτά μέτωπα είναι και επώδυνα και επικίνδυνα.
Δημοσίευση σχολίου