Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Αναβαθμίζεται ο ρόλος των Ιατρικών Συλλόγων …


«…Δεκτό έκανε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος το αίτημα να μεταφερθεί στους ιατρικούς συλλόγους -από τις περιφέρειες- η αρμοδιότητα έκδοσης άδειας άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος.
Συγκεκριμένα, ο κ. Λοβέρδος δεσμεύθηκε να συμπεριλάβει ειδική διάταξη στο πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζει για την υγεία μετά της 15 Αυγούστου, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους ιατρικούς συλλόγους της χώρας να δίνουν άδεια άσκησης ιατρικού επαγγέλματος, αναβαθμίζοντας με τον τρόπο αυτό, συνολικά το ρόλο τους.

Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας συμφώνησε να αναβαθμιστούν τα πειθαρχικά όργανα των ιατρικών συλλόγων, κάτι το οποίο, όπως εκτίμησε ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Πατούλης, θα συμβάλει σημαντικά στην αυτοκάθαρση του ιατρικού επαγγέλματος.

Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι εφόσον περάσουν οι συγκεκριμένες διατάξεις θα ανοίξει ο δρόμος για τον πραγματικό ρόλο του ΙΣΑ…». (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 4 Αυγούστου 2011).

Έχουμε κάποια ερωτήματα:

Πότε έγινε αξιόπιστος συνομιλητής ο .πολύς και πολυπράγμων κ. Πατούλης;

Τι έκαναν μέχρι τώρα οι ΙΣ και ιδιαίτερα ο ΙΣΑ για τη διαφθορά, τη δεοντολογία και τη νομιμότητα;

Γιατί δεν έχουν καταλάβει ακόμα και ο υπουργός και ο κ. πρόεδρος του ΙΣΑ , ότι τα θέματα αυτά φορούν πρωτίστως τους πολίτες και τους ασθενείς και άρα πρέπει να έχουν και αυτοί καθοριστικό ρόλο;

Το ξέρουμε. Δεν περιμένουμε απαντήσεις. Μόνον αποφασίσουμε και διατάσσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου