Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Σκουπίδια ταξιδεύουν στη Φθιώτιδα από την Καλαμάτα ...

«… Από χωράφι σε χωράφι κυνηγούν νταλίκες φορτωμένες με δέματα σκουπιδιών που μεταφέρονται από την Καλαμάτα στη Φθιώτιδα. Ήδη, οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας προχώρησαν σε μηνυτήρια αναφορά η οποία κατατέθηκε ήδη στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της Λαμίας προβάλλοντας ως μείζον θέμα τη Δημόσια Υγεία αφού διαπίστωσαν αφόρητη οσμή στην ευρύτερη περιοχή αλλά και υγρά να βγαίνουν από τα δέματα. Παράλληλα, οι ελεγκτές της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας σε αυτοψία που έκαναν σήμερα το μεσημέρι σε διάφορες περιοχές εντόπισαν πληθώρα από παραβάσεις και ήδη κινούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες εκ του νόμου όπου πέραν από την μηνυτήρια αναφορά την οποία θα καταθέσουν προβλέπονται και πρόστιμα.  

Όλα ξεκίνησαν στο τέλος της περασμένης βδομάδας. Μια εταιρεία η οποία είναι ανάδοχος της επεξεργασίας απορριμμάτων στο δήμο της Καλαμάτας και η οποία έχει την ευθύνη της διαλογής των ανακυκλώσιμων υλικών αντί να τα επεξεργάζεται σε συγκεκριμένα σημεία με τις απαραίτητες άδειες προτίμησε να τα μεταφέρει με φορτηγά από την Καλαμάτα σε ορεινή περιοχή του χωριού Λιβανάτες της Φθιώτιδας που είναι κοντά στην Αταλάντη…» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 16 Αυγ 2011).

Μας φαίνεται ότι αργεί υπερβολικά η ίδρυση του «Διεθνούς Πανεπιστημίου Απάτης και Εγκλήματος» που ονειρεύονται γενεές ελλήνων επιχειρηματιών, δημοτικών αρχόντων, πολιτικών και επιχειρηματιών.

Ίσως η κυβέρνηση να επιταχύνει τις διαδικασίες ίδρυσης πριν μας προλάβουν άλλοι, παρά το γεγονός ότι δεν μας πιάνει κανείς, ακόμα και χωρίς πτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου